Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos

Magiun raw de prune

În fiecare vară deshidratez prune și le păstrez în pungi mici, vidate, în cămară. Dealtfel, deshidratez tot ce prind: roșii, rădăcinoase, caise, corcodușe, smochine, vișine, etc... și pe urmă îmi vin idei ce și cum să fac din ele! Va sfătuiesc să nu ratați nimic din tot ce se găsește acum prin grădini, că e păcat! Iarnă este aproape și să nu pățim precum greierele cu furnica!
Prunele deshidratate se păstrează pentru mult timp vidate în pungi mici, cu data trecută pe ele.

Despre acest magiun de prune foarte aromat și cu gust neașteptat, soțul meu spune că este prețios cât greutatea lui în aur

Timp de preparare: cât odihnesc fructele în deshidrator plus 20 min

Ingrediente necesare:

- 3 kg prune
- 5 linguri miere
- 5-6 cuișoare
- 6-7 picături ulei de busuioc
- suc de la o lămâie


Cum se face:
Se scot sâmburii prunelor cu un aparat special, se pun la deshidratat pentru câteva ore (între 3 și 7 ore în funcție de cât de mari sunt prunele, de cât de zemoase sunt). Când sunt puțin gelatinoase deja, se pun în miere și se procesează la viteză mică în blender până se rup prunele, dar să nu devină o pastă fină. Se completează cu restul ingredientelor, se omogenizează și se lasă la odihnit în cămară la rece până se amestecă gusturile, cam o săptămâna. Se așează frumos în borcane și se etichetează.

Spor la treabă!

 

Magiun raw de prune
Magiun raw de prune
Magiun raw de prune-conserve
Magiun raw de prune-conserve
Prune deshidratate
Prune deshidratate

Încă nu a scris nimeni niciun comentariu.

Adaugă un comentariu:





Întrebare de securitate:

Care este rezultatul adunarii 8+3?


Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »