Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Chec cu BUSUIOC
Chec cu BUSUIOC
Chec cu BUSUIOC

Chec cu BUSUIOC

Voturi (1):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Chec cu BUSUIOC - cum se prepară?
Comentarii


Se zice că înainte de răstignirea lui lisus pe cruce nu exista busuioc. Busuiocul s-ar fi născut din lacrimile vărsate pe cruce de Maica Domnului

Dacă tot ne-am îndrăgostit de checul cu dovlecei, astăzi am gătit o variantă nouă dar cu BUSUIOC! Da, nu știu de unde și nici cum mi-am amintit că am auzit cândva de un pandișpan cu busuioc și mi-a rămas gândul la el, pentru că are proprietăți miraculoase și merită toată atenția noastră. Și pentru că l-am făcut într-un moment de mare bucurie, a ieșit delicios! 

Timp necesar: 50 minute

Ingrediente necesare: 

Partea A:

- 500 g dovlecel

- 4 ouă

- o lingură unt de arahide sau pastă de nuci românești / caju (cu ajutorul râșniței de cafea)

- o legătură de busuioc proaspăt - tocat / uscat


Partea B:

- 100 - 140 g zahăr de cocos bio

- 100 g migdale bio râșnite în blender

- o liguriță praf de copt

- un fir de sare

- un baton de vanilie râșnit sau 1/2 linguriță pulbere


Opțional:
- migdale mărunțite
- stafide
- alte fructe deshidratate sau nuci, alune de pădure mărunțite
- 1/2 păstaie de tonka râșnită

 

Cum se face:


Se preîncălzește cuptorul la 200gC.

Avem nevoie de două boluri.

Se pune hârtie de copt într-o formă pentru chec.

De data aceasta am pus dovlecelul tăiat bucăți în blender și l-am transformat în fărâmițele, apoi l-am strecurat în sac de stors laptele vegetal. Se poate folosi și o sită fină în care să-l presăm cu lingura până când toată "apa" se scurge din el.

Se amestecă toate ingredientele de la "Partea A" într-un bol cu ajutorul unui tel sau a mixerului, și toate ingredientele de la "Partea B" în alt bol.

Tot ce este în bolul A se încorporează în bolul B cu blândețe, se toarnă în formă și se coace pentru 40 de minute.


PONT:
Busuiocul l-am pus proaspăt de data aceasta pentru că am în grădină, dar se poate înlocui cu cel uscat.
Nu se va simți gustul pregnant de busuioc în urma coacerii, va fi o aromă neașteptată și rafinată! Zahărul îl reglați în funcție de cât de dulce vă place.

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »