Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Chec Simina (cu dovlecei)
Chec Simina (cu dovlecei)
Chec Simina (cu dovlecei)

Chec Simina (cu dovlecei)

Voturi (2):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Chec Simina (cu dovlecei) - cum se prepară?
Comentarii

După ce mănânc un desert perfect eu una rămân în visare mută de plăcere... Ciocolată cremoasă, rafinament, nici nu știi de unde și ce mai exact te învăluie. Echilibru! S-a mâncat tot-tot! Nici pentru poză nu am mai avut dar știam că a doua zi îl voi face iar....

Dar să vă spun povestea. Zilele trecute stând cuminte să-l aștept pe David de pe la activitățile lui școlărești, măturând pe FB ce și cum a mai fost cu prietenii mei, dau de o rețetă care îmi atrage instat atenția din titlu "Gluten Free Chocolate Zucchini Loaf", și dacă tot am grădina plină de dovlecei de nu mai știu ce să inventez - zic, de ce nu ? Am modificat-o pe ici pe colo după placul meu și după ingredientele din cămară, iar David a fost fericit să mă ajute și să impună în rețetă preferatul lui - untul de arahide! - motiv pentru care el a mâncat jumătate de chec fără pauză!

Într-un final m-am jucat așa de mult pe rețetă, de nu a mai rămas mare lucru din original... am făcut iar checul a doua zi când a venit în vizită fina mea dragă M.C, care, ca și noi a rămas surprinsă de rafinamentul gustului subtil, cremos, aromă perfectă și în echilibru !

Este o rețetă cu ou de data aceasta, ingredient pe care îl folosesc ocazional în preparatele pentru copilul David.

De unde numele de Simina? Simina este prietena mea din copilărie cu care făceam cândva chestii de fetițe năzdrăvane, dar până să ne împrietenim mai bine s-a mutat cu familia la București și am revăzut-o după ce deja era adult, la casa ei, cu un copil, pe un alt continent ...La fel de sigură pe ea, de fascinantă. Omul care te cucerește și până să-ți dai seama - ești al ei! Această prăjitură seamănă cu ea, vă zic clar!

 

Timp necesar: 40 minute


Ingrediente necesare:


Partea A:

- 500 g dovlecel curățat

- 4 ouă

- 4 linguri bune cu unt de arahide


Partea B:

- un baton de vanilie râșnit în râșnița de cafea( împreună cu migdalele )

- 70 g migdale rășnite în blender

- 100 g zahăr de cocos bio

- 50 g cacao crudă

- 1 linguriță praf de copt

- un fir de sare


OPȚIONAL:

-nuci, migdale, alunde de pădure mărunțite.

-fructe uscate 


Cum se face:

Se preîncălzește cuptorul la 200 g C.

Avem nevoie de două boluri.

Se pune hâtie de copt într-o formă pentru chec.

Se taie dovlecelul în 4 pe lung și se scobește de partea cu sâmburi. Se dă pe răzătoarea mare și se stoarce de apă cu ajutorul sacului de preparat lapte vegetal sau printr-o sită fină.

Se amestecă toate ingredientele de la " partea A" într-un bol cu ajutorul unui tel, și toate ingredientele de la " partea B" în alt bol.

Tot ce este în bolul A se încorporeaza în bolul B cu blândețe, se toarnă în formă și se coace pentru 30 de minute.

PONT:

Preparați mai multe porții pentru că se va mânca pe loc iar a doua zi la birou o să stați cu gândul la chec ...

Servit alături de o cupă de înghețată va da dependență !

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »