![]() Ardei umpluți cu varză murată
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Ardei umpluți cu varză murată - cum se prepară?
Comentarii
Ardei umpluți cu varză murată O rețetă mărturie a bucătăriei noastre, o rețetă a copilăriei mele. Mai jos aveți filmul și rețeta:
Timp necesar: 30 minute sau mai mult
Ingrediente necesare -ardei grași verzi
Cum se face
Se curăță cu grijă ardeii de cotor și semințe. Varza se toacă fin și se freacă cu sare de murături. Se lasă 15 minute și apoi se stoarce bine de zeamă. Morcovii se dau pe răzătoarea mare, frunzele se toacă grosier. Varza stoarsă se amestecă cu morcovii și țelina, chimen opțional. Ardeii se umplu cu compoziția de varză și se clădesc în borcan. Se face un amestec din apă și sare ( 1 l de apă - o lingură de sare) În borcan peste ardei se toarnă sucul de la varză și apă cu sarea diluată. Se capsează borcanul și se pune la loc răcoros pentru zile friguroase. Lângă o fasolică, ardeii aceștia sunt poezie! |