Am descoperit fericită aceste portocale și asteptam cu nerăbdare să ajung acasa și să le pot spăla, îmi imaginam deja ce arome, ce nebunie.
Gresit! Am ajuns cu ele acasă și am descoperit că nici vorbă să le pot curăța de coajă, iar aroma era ciudată de-a dreptul.
Și ca să nu rămân cu ele pe stoc fără folos, am zis să le pun la deshidratat și să ornez cu ele dulciurile, pentru că sâmburii verzi-albaștri sunt ca niște ochișori veseli și zglobii ce se uită curioși după pofticioși.
Zis și făcut, iar când au fost gata uscate "pietricele", am descoperit un gust divin!
Merită să încercați și să mă credeți pe cuvânt. Cei care au fost la lansarea oficială a site-ului își amintesc că le-am avut puse pe coșulețele din ciocolată umplute cu tapioca.
Cum se dezhidratează Kumquats?
Deci, se spală bine portocalele și se taie felii, se pun la deshidratat până când devin "pietricele". se pastrează la rece în cutii de plastic (nu uitați să puneți eticheta cu data).