Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos

Hidratarea în bucătăria raw vegană

Hidratarea este foarte importantă în bucătăria raw vegană. Toate ingredientele "tari" se înmoaie astfel și devin numai bune de folosit în rețetele care cer mărunțirea fină (și chiar emulsionarea!), iar sămânța astfel hidratată dobândește proprietăți nutritive suplimentare.

Cerealele, semințele, nucile și diversele boabe leguminoase (ca fasolea, năutul și lintea) conțin inhibitori enzimatici (care îngreunează digestia), dar și o substanță care se numește acid fitic, un acid ciclic saturat, care inhibă absorbția mineralelor conținute de acestea. Dacă mâncăm aceste cereale, semințe, nuci și leguminoase fără a le hidrata (sau dacă le hidratăm insuficient), acidul fitic se "agață" de minerale în tractul gastro-intestinal și, dacă exagerăm cu consumul fără a adăuga în meniu și altceva, care să compenseze, putem chiar ajunge la deficit de minerale (pentru că nu le absorbim și nu beneficiem de ele). Acidul fitic face rău și dinților și poate contribui la apariția osteoporozei.

Prin înmuiere (hidratare corespunzătoare), dar și prin germinare (și chiar și preparare termică) acidul fitic este neutralizat și problema absorbției mineralelor dispare - ceea ce înseamnă că, prin înmuiere, practic îmbogățim alimentul natural și îl facem să fie mai bun pentru organism decât în stare uscată, tare.

 

Alte secrete ale bucătăriei raw vegane:

"Iaurt cu fructe" sau "Actimel" raw vegan

Copiii văd reclame și cer "iaurt cu fructe". Cu puține fructe spre deloc și, desigur, zahăr și alte ingrediente care nu au ce căuta într-un iaurt! Iată alternativa raw vegană sănătoasă!
mai multe detalii
Untul de cocos

Untul de cocos

Cuburi salvatoare de unt de cocos facut acasa. Practic, în bucătăria raw-vegana, am devenit dependentă de ele, iar când ai să vezi ce ușor se face untul de cocos, nu ai să mai vrei să cumperi din magazin!
mai multe detalii
Germinarea semințelor

Germinarea semințelor

Poate că sună pompos şi te sperie chestia asta cu semințele încolţite. Dar o să te învăţ să faci totul foarte simplu şi să te bucuri de beneficiile maxime ale unui aliment germinat. Pentru persoanele cu timp puţin, cel mai repede încolţeşte quinoa,uneori şi în câteva ore.
mai multe detalii
Hidratarea în bucătăria raw vegană

Hidratarea

Hidratarea este foarte importantă în bucătăria raw vegană. Toate ingredientele "tari" se înmoaie astfel și devin numai bune de folosit, iar sămânța astfel hidratată dobândește proprietăți nutritive suplimentare.
mai multe detalii
Hidratarea, fierberea, germinarea leguminoaselor

Pregătirea leguminoaselor

Leguminoasele (fasolea, năutul, lintea) trebuie nu doar înmuiate câteva ore înainte de preparare, dar și germinate sau chiar fierte. Nicio rețetă cu leguminoase nu poate fi raw decât prin pregătirea prin germinare, altfel - doar vegană.
mai multe detalii
Portocale mici deshidratate (kumquats)

Portocale mici deshidratate (kumquats)

Am zis să le pun la deshidratat și să ornez cu ele dulciurile, pentru că sâmburii verzi-albaștrii sunt ca niște ochișori veseli și zglobii ce se uită curioși după pofticioși.
mai multe detalii
Hrișcă coaptă cu parmezan

Hrișcă coaptă cu parmezan

Ori de câte ori suntem pe fugă și avem nevoie de o gustare în geantă, sau atunci când vrem sa imbogățim nutritiv o salată, hrișca este o alegere gustoasă și sănătoasă!
mai multe detalii
Vopsitul ouălor de Paste- tradiții si secrete

Vopsitul ouălor de Paste- tradiții si secrete

De ce se vopsesc ouăle de Pasti si ce metode cât mai non-toxice avem pentru a face asta.
mai multe detalii
Fistic "prăjit"

Fistic "prăjit"

Fisticul mai este denumit si nuca fericită, datorită cojii semideschise. Poate fi folosit ca și gustare, în salate, la deserturi
mai multe detalii
Corcodușe deshidratate

Corcodușe deshidratate

Cum să profităm din plin de bogăția cenusăreselor verii și să le avem și peste iarnă
mai multe detalii

Conservare morcovi (raw)

Conservare morcovi (raw)
mai multe detalii

Dovleac deshidratat

Dovleacul deshidratat poate fi folosit la supe creme, deserturi, smoothie-uri sau după propria imaginație. Astfel se păstreaza mult în timp, aroma este puternică și cu gust neașteptat, parcă ar fi caramelizat.
mai multe detalii

ROM cu aROMe

Preparați această esență de rom în casă, gustul este diferit de ceea ce se găsește pe piață și rezistă în cămară pentru mult timp.
mai multe detalii
Cămara

Cămara

Dacă ești vegan, știi că cât de importantă e o cămară plină cu tot ce îți trebuie pentru a prepara rețete vegane și raw delicioase. Iată lista completă!
mai multe detalii
Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »