ROM cu aROMe - cum se prepară?
Comentarii
Această rețetă este inspirată de Olivia Steer, datorită căreia am învățat ceva secrete din bucătăria raw... Pe vremea când mi-am început călătoria, primele lecții le-am primit în bucătăria soției profesorului meu din Viena, dar multe secrete le-am aflat ulterior de la oameni care mi-au ieșit în cale exact la timpul potrivit când începusem să am ochi să văd și urechi să-i aud. Vă recomand să preparați această esență în casă, gustul este diferit de ceea ce se găsește pe piață și rezistă în cămară pentru mult timp. Timp necesar: 5 minuteIngrediente necesare:o sticlă rom de calitate 100 g boabe de cacao 2 păstăi de vanilie Cum se face:Se pun boabele de cacao și păstăile de vanilie tăiate pe lung în sticla de rom și se lasă la întuneric agitându-se zilnic în primele două săpămâni. Esența astfel obținută se poate strecura și se păstrează la loc întunecat și răcoros pentru mult timp. Se folosește la prepararea ciocolatei, la hidratarea stafidelor, în bomboane, însiroparea torturilor, prepararea laptelui, sau după propria imaginație... |