![]() Căpșuni deshidratate
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Căpșuni deshidratate - cum se prepară?
Comentarii
Dacă vrei să păstrezi aroma căpșunilor românești peste iarnă la tine în cămară, iată o variantă nu foarte complicată! Este un pic de joacă, dar merită deranjul. Pudra de căpșuni poate fi folosită nu doar pentru aromarea cremelor, dar și pentru colorarea lor!
Timp necesar - 20 minute pentru pregătirea căpșunilor și restul timpului pentru deshidratare, cam 6 h
Ingrediente necesare 500 g căpșuni -rezultă 50 g făină de căpșuni uscate un borcan
Cum se face Se curăță căpșunile și se taie felii, se pun în tăvile deshidratorului și se întorc cam la 3 h după ce se pun. Când sunt uscate coplet se păstreză într-un borcan închis ermetic sau se transformă în făină. Pudra poate fi folosită pentru colorarea cremelor, în smoothiuri pentru aromă, sau cipsurile se consumă ca atare sau pentru decor! Eu am transformat cipsurile în făină și am pus borcanul deschis iar în deshidrator pentru o uscare completă, dacă puneam făina pe tavă o spulbera ventilatorul... POT Cuptoarele electrice se pot seta la 50gC și funcționează ca și deshidratorul. |