Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Căpșuni deshidratate
Căpșuni deshidratate
Căpșuni deshidratate
Căpșuni deshidratate
Căpșuni deshidratate

Căpșuni deshidratate

Voturi (0):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF

Etichete: căpșuni
Căpșuni deshidratate - cum se prepară?
Comentarii

Dacă vrei să păstrezi aroma căpșunilor românești peste iarnă la tine în cămară, iată o variantă nu foarte complicată! Este un pic de joacă, dar merită deranjul. Pudra de căpșuni poate fi folosită nu doar pentru aromarea cremelor, dar și pentru colorarea lor!

 

Timp necesar - 20 minute pentru pregătirea căpșunilor și restul timpului pentru deshidratare, cam 6 h

 

Ingrediente necesare

500 g căpșuni -rezultă 50 g făină de căpșuni uscate

un borcan

 

Cum se face

Se curăță căpșunile și se taie felii, se pun în tăvile deshidratorului și se întorc cam la 3 h după ce se pun. Când sunt uscate coplet se păstreză într-un borcan închis ermetic sau se transformă în făină. Pudra poate fi folosită pentru colorarea cremelor, în smoothiuri pentru aromă, sau cipsurile se consumă ca atare sau pentru decor! Eu am transformat cipsurile în făină și am pus borcanul deschis iar în deshidrator pentru o uscare completă, dacă puneam făina pe tavă o spulbera ventilatorul...

POT

Cuptoarele electrice se pot seta la 50gC și funcționează ca și deshidratorul.

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »