![]() Ciușcata lui tata
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Ciușcata lui tata - cum se prepară?
Comentarii
Ciușcata lui TATA
O rețetă recomandată domnilor de data aceasta! Nu o spun întâmplător, ci pentru că în familia mea bărbații prepară în fiecare an singuri acest sos prea iute și bun! Recomandată lor, pe motivul că sunt mai răbdători decât noi când vine vorba de migăleală și tocat fin!
Mai jos aveți filmul și rețeta:Timp necesar - 3 zile la maceratIngrediente necesare1 kg ardei iuți roșii 1 kg ardei iuți verzi 1 kg ardei bulgărești 2 kg ceapă 0,5 kg gogoșari 0,5 kg ardei kapia 1,5 l oțet de mere 3 LG miere o cană sare de murături o cană zahăr brun ienibahar piper mozaic cuișoare coriandru boabe
Cum se faceSe toacă la cuțit foarte-foarte fin gogoșarii, ceapa, și ardeii kapia, iar ardeii iuți se toacă rondele cu tot cu sâmburi! Se pun deasupra toate ingredientele acoperite de oțet și se lasă la macerat pentru trei zile! Din când în când se amestecă compoziția!
Apoi se pune în borcane, se capsează și se păstrează la rece. Acest sos poate fin consumat alături de orice, chiar orice! Tata l-ar mânca și cu ciocolată cred! |