Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Iuțeată (Video)
Iuțeată (Video)
Iuțeată (Video)

Iuțeată (Video)

Voturi (0):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Iuțeată (Video) - cum se prepară?
Comentarii

Iuțeată

 De data aceasta Doamna Oltea ne-a bucurat cu un sos iute ca focul! Eu l-am preparat puțin diferit în filmare, dar mai jos aveți rețeta originală păstrată bine de prietena ei Rodica din Câmpulung Modovenesc, într-un caiet de rețete moștenit de la bunici. Caiet vechi de mai bine de 100 de ani! Deci să ne bucurăm de tradiție și de tot ce putem avea de la străbunii noștri!
 
 Acest sos poate fi adăugat în ciorbe, paste, pizza, tocănițe și mâncăruri de orice fel! Dar atenție, este foarte iute!

Mai jos aveți filmul și rețeta:

 

Timp necesar: 10 minute

Ingrediente necesare

- 2 kg gogoșari
- 1 kg ceapă
- 250 g ardei iuți și foarte iuți, roșii
- o jumătate cană de apa
- 250 g zahăr brun sau din floare de cocoș-opțional
- o jumătate cană de oțet de vin de 9 grade
- sare după gust

Cum se face

Se toacă toate ingredientele prin mașina de tocat carne și se pun la fiert la foc mic împreună cu apa.  Când începe să fiarbă se adaugă oțetul și zahărul și se mai lasă la fiert pentru 30 de minute!

Se pune fierbinte în borcane foarte mici, se capsează și se pun la păturică! Astfel se vor steriliza singure!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »