O salata de iarna, cu gogonele si deliciile toamnei! Sunt cativa pasi de urmat pe care ii voi scrie mai jos cu cantitati clare!
Mai jos aveți filmul și rețeta:
Ingrediente necesare:
- 3 kg gogonele - 15 buc gogosari - 15 buc ardei gras - 1 kg morcovi - 1 kg ceapa - 250 ml ulei - 3 linguri mustar clasic - 500 ml otet din vin de 9 grade - 1 litru apa - 100 g zahar brun sau de floare de cocos sau de care doriti - sare dupa gust (tineti cont ca au deja sare legumele) - foi de dafin - boabe de mustar - boabe de piper
Cum se face?
PASUL 1 Gogonelele, ardeii grasi si gogosarii se curata si se taie solzi sau cubulete. Se vor pune in castroane separate pentru 24 de ore, cu un praf de sare. Se maseaza usor cu sarea si se acopera cu o folie de plastic sau cu un capac. Isi vor lasa un suc.
PASUL 2 Morcovi dati pe razatoare sau taiati felii, ceapa taiata solzi = se prajesc in ulei =1 litru = Eu am preferat sa pun ceapa si morcovii in oala acoperita pana s-au inmuiat in sucul lor, apoi am adaugat uleiul si am fiert cateva minute exact ca in filmare.
PASUL 3 Gogonelele, ardeii si gogosarii se scurg bine de suc si se adauga la fiert peste ceapa cu morcovii in ulei.
PASUL 4 Intre timp se face o maioneza din: - 250 ml ulei -3 linguri mustar clasic
PASUL 5 Separat se fierb: - 500 ml otet din vin de 9 grade - 1 litru apa - 100 g zahar brun sau de floare de cocos sau de care doriti - sare dupa gust (tineti cont ca au deja sare legumele) - foi de dafin - boabe de mustar - boabe de piper Cand a dat in clocot se pune aceasta fietura peste legume
PASUL 6 Se pune maioneza peste zarzavat la fiert cateva minute
PASUL 7 Se fierb impreuna pentru 20 minute pana scade putin sucul.
PASUL 8 Se pune in borcane si se sterilizeaza
Aceasta salata poate fi servita ca aperitiv, sau poate fi combinata cu o maioneza din mei, soia, ou sau din ce va place voua si se serveste asa, direct pe paine prajita.
Nu există comentarii pentru această rețetă.
Ce-ar fi să-mi scrii chiar tu ceva?
Întrebare de securitate:
Cate roti are un autovehicul? (raspundeti in litere, de ex "patru")