![]() Lapte de orez cu scorțișoară
Timp de preparare:
15 minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Lapte de orez cu scorțișoară - cum se prepară?
Comentarii
Cu doar un gram de grăsimi nesaturate pe ceașcă, laptele de orez se clasează ca una dintre cele mai bune alternative pentru laptele de vacă.
Unul dintre motive este prezența uleiului din tărâțele de orez, care contribuie și la scăderea nivelului de colesterol din sânge.
Timp de preparare: 15 minute plus timpul de hidratare pentru orez
Ingrediente necesare:
- 200 g orez (din ce soi vă place)
- o păstaie vanilie
- 8 curmale / miere sau orice alt îndulcitor preferați
- opțional: două linguri semințe de chia
- scorțisoară
- 1,5 - 2 l apă
Cum se face:
Se pune orezul la hidratat cel puțin 3 ore sau peste noapte cu un fir de sare. Se spală în multe ape și se pune în blender împreună cu batonul de vanilie și puțină apă cât să acopere cuțitul ca să se spargă repede bobul și să nu se încalzească. Se lungește cu apă până la 2 l și se strecoară în sită fină sau în sac special.
Pentru un plus de nutrienți și beneficii într-un singur pahar de lapte eu mereu adaug semințe de chia, astfel am bifat de la gustarică un element important pentru fiul meu David. Așa deci, pun semințele de chia și curmalele care îi dau un plus de cremozitate cu puțin lapte strecurat înapoi în blender, transform în "smântanică" și gata lapte prețios.
Poftă bună! |