Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos

Năutul - mazărea berbecilor

Năutul, usturoiul și avocado intră clar în TOP 20 alimente preferate la noi în bucătărie. Și pentru că am aflat că nu suntem singurii, vin cu ultima variantă de humus, dar nu înainte de a vă dezvălui puțin din istoria lui.

Năutul cunoscut și sub denumirea de mazărea berbecilor, este o plantă leguminoasă anuală, originară din Asia Mică care a cucerit acum întreaga lume. Te salvează atunci cand vrei o masă rapidă, este foarte hrănitor și are un conținut bogat de fibre și proteine, ceea ce-l face excelent și pentru vegetarieni.

De la năut se consumă atât păstăile tinere, verzi, preparate ca supe sau mâncăruri, cât și boabele prăjite și măcinate care se pot consuma în amestec cu cafea sau chiar ca înlocuitor de cafea. Boabele de năut prăjite și măcinate au un efect puternic stimulent digestiv și nervos. Năutul amestecat cu cafea este asociat uneori cu restricțiile alimentare de dinainte de revoluție când de cafea se bucurau doar cei care aveau contact cu navigatorii... Cu toate acestea se știe că din năut și cicoare se poate realiza o cafea naturală care nu e contraindicată pentru copii, neavând cofeină.
Răceala poate fi combătută cu câte un pahar de apă de năut, conferind o stare de vitalitate. Calitățile apei de năut nu se opresc aici, ea fiind apreciată și ca revigorant masculin. Năutul mai este recomandat pentru consum și datorită faptului că este un aliment nutritiv, diuretic, în astenia fizică și psihică, și în convalescență.

Rețeta clasică este foarte simplă, trebuie doar sa faci o pasta din năut, ulei, zeamă de lămâie, tahini (pastă de susan), usturoi și sare. Apoi, îl poți mânca fie simplu, fie în combinație cu alte alimente.

Foarte puțină lume știe însă că humusul este mult mai gustos atunci când este consumat cald, frigiderul îi maschează aromele.

În Orientul Mijlociu, humusul nu este niciodată răcit înainte de a fi consumat. Palestinienii, iordanienii și israelienii îl consumă fie la tempertatura camerei, fie chair fierbinte.

(Foodstory și Wikipedia)

Încă nu a scris nimeni niciun comentariu.

Adaugă un comentariu:

Întrebare de securitate:

Cate roti are un autovehicul? (raspundeti in litere, de ex "patru")


Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »