Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
ALIVENCI

Alivenci Dulce

Voturi (0):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Alivenci Dulce - cum se prepară?
Comentarii

ALIVENCI dulce cu afine

 

O reteta cat o mie de povesti, despre care gasim atat de multe articole scrise ca daca ne apucam de citit- nu mai bucatarim o saptamana! Am sa va spun doar ca bunica Ecaterina ne prepara aceasta prajitura in doua variante - de vara si de iarna! Insa acum ca avem afine congelate sau proaspete in orice anotimp... putem bucura inima copiilor oricand! 

Cum David al meu este la varsta la care ma provoaca non-stop la povesti din copilaria mea, am deschis cartea magica a retetelor vechi - retete clasice de la bunici adunate! Tot el a fost cel care m-a determinat sa scriu reteta de placinta. Nu promit, dar este posibil ca in viitor sa tot postez retete vechi, preluate de la gospodine adevarate! Retete nu tocmai raw-vegane... dar cu care generatia mea a crescut si consider ca este obligatoriu sa ne amintim mereu!

 

 

Timp necesar 45 minute pentru coacere plus 10 minute - timpul de preparare

 

Ingrediente necesare

Totul se masoara cu o cana de ceai

o cana zahar (brut am folosit)

o cana faina de secara sau alba 000

1/2 cana malai

1/2 cana gris

o lingurita bicarbonat

o cana chisleac sau lapte batut

o cana de ulei

2 oua

un fir de sare

o cana sau mai mult - afine sau fructe de padure

la final se fierbe:

o cana lapte (fara lactoza)

1/4 baton de vanilie

2 linguri de zahar brut sau dupa gust

 

Cum se face

In primul rand am sa va spun ca eu prepar aceasta reteta cu jumatate din cantitati, iar David o mananca pe toata!

Se preincalzeste cuptorul la 185gC.

Se amesteca toate ingredientele cu ajutorul blenderului si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie. Se presara fructele de padure deasupra si se da la cuptor pentru 45 de minte la 185gC,  sau pana trece testul scobitorii.

Se fierbe separat intr-un ibric laptele cu zaharul si batonul de vanilie taiat pe lung.

Cand prajitura este gata se toarna imediat laptele fierbinte. Se taie dupa ce se raceste putin!

 

 

 

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »