![]() Alune "prăjite" (raw)
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Alune "prăjite" (raw) - cum se prepară?
Comentarii
Ador alunele păjite, dar de câte ori poftesc, îmi amintesc că nu sunt sănătoase așa prăjite oricât de bune ar fi.... Și abia acum am realizat că pot fi făcute și ele în varianta raw, chiar foarte simplu! Ingrediente necesare: - alune curățate de coajă - sare neiodată (opțional) - un deshidrator Cum se face: Se pun alunele la hidratat pentru cel puțin 3 ore, se spală bine și se pun la deshidratat presărate cu sare. Atâta doar că au nevoie de un timp mai îndelungat ca să prindă gustul de alune prăjite. Personal le-am lăsat pentru 6 zile... timp în care însă deshidratorul a tot fost ocupat pe rând să usuce dovleac, rădăcinoase pentru vegeta, alune de pădure, nuci... Ideea este să programaezi deshidratarea lor atunci când știi că pentru următoarele zile o să ai ce pune în restul tăvilor ca să nu funcționeze în gol. |