Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Plăcinta Copilăriei!
Plăcinta Copilăriei!
Plăcinta Copilăriei!
Plăcinta Copilăriei!

Plăcinta Copilăriei!

Voturi (6):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Plăcinta Copilăriei! - cum se prepară?
Comentarii

În urmă cu 12 ani primeam în dar de la soacra mea câte o tavă de plăcintă cu brânză dulce aproape în fiecare duminică. Până într-o zi când am realizat că va veni o vreme în care nu va mai... Așa se face că Mamaie Ioana mi-a dat lista de piață și m-a pus cu blândețe la treabă, ca mai apoi socrul meu șugubăț să mă laude că am făcut o plăcintă mai bună ca a ei... Asta pentru că mi-am dorit să duc tradiția mai departe, să am plăcintă pe masă în fiecare duminică așa cum soțul meu fusese crescut!!!

Întâmplător sau nu... astăzi în zi de mare sărbătoare (Înălțarea Domnului), David mi-a cerut să gătesc plăcintă cu brânză dulce, o rețetă pe care nu am mai făcut-o de 6 ani, de când am schimbat de drum... plăcintă din care el nu a mâncat niciodată până acum...

Timp necesar: 1 oră

Ingrediente necesare

- Un pachet foi de plăcintă
- O tavă de cuptor
- O ceașcă ulei

Pentru umplutură
- 1 kg brânză proaspătă de vaci / caș de capră / VARIANTA VEGANĂ: brânză proaspătă de caju
- Opțional o bucată de brânză sărată sau feta (VARIANTA VEGANĂ: tofu)
- Un baton de vanilie ( râșnit în râșnița de cafea )
- 6 ouă (VARIANTA VEGANĂ: 4 mere pasate sau o cană cu tofu)
- Un fir de sare
- Opțional și după gust - zahăr brut / zahăr din flori de cocos
- Stafide

Pentru cremă
- 800 ml iaurt grecesc gras (VARIANTA VEGANĂ: smântână de griș)
- 6 ouă (VARIANTA VEGANĂ: "ouă" vegane din in sau chia râșnite - la o linguriță de in sau chia, trei lingurițe de apă)
- Zahăr brut / zahăr din flori de cocos
- Un baton vanilie (râșnit în râșnița de cafea )
- Un fir de sare

Cum se face

Se preîncălzește cuptorul la 180gC.

Se amestecă bine într-un bol ingredientele de la umplutură cu ajutorul mixerului sau simplu cu o lingură de lemn.

Se desface foaia și se picură pe ea puțin ulei. Se așează cu lingura straturi de cremă ca în imaginea de mai jos, care apoi se aplatizează puțin cu lingura.

Se unge cu puțin ulei tava și se omogenizează cu un șervețel sau ca soacra mea, cu degetele...

Se trage cu ambele mâini ca și cum se pliază un acordeon și se strânge foaia cu delicatețe, dar rapid (când se strânge *acordeonul* se face în sensul în care să rămână paralele straturile de brânză).

Se așează în tavă.

Se repetă până la ultima foaie sau până când este plină tava ca în imaginea de mai jos. Eu am făcut o porție minusculă și am folosit o tavă rotundă, de aceea straturile nu au rămas paralele și în tavă...

Se stropește cu câteva picături de ulei.

Toate ingredientele de la cremă se amestecă cu mixerul într-un bol, sau cu o lingură de lemn. Se toarnă uniform peste plăcintă și se *bate* puțin cu tava de masă ca să se așeze compoziția.

Se coace pentru 45 de minute sau până când devine *bronzată* ca în poză.

Se scoate din cuptor și se acoperă cu un prosop udat și stors. Se lasă să se răcorească puțin și apoi se porționează după voia inimii!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »