![]() Prăjitură cu MORCOVI și GHIMBIR
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Prăjitură cu MORCOVI și GHIMBIR - cum se prepară?
Comentarii
Ghimbirul glasat, coaja de lămâie, nucile, alunele în combinație cu mirodenii exotice conferă acestei prăjituri o aromă neașteptată. O combinație perfectă între dulce -iute și ce este de remarcat - ține la rece chiar și o săptămână. Cum David a deschis cutia Pandorei, care la propriu avea lacătul ferecat de 8 ani - uite că readuc în bucătăria mea arome de mult uitate. uitate pentru că nu voiam să mai fac prăjituri pe clasic și nici ou nu foloseam în bucătărie decăt la mic dejun voinicesc pentru el- David! Din păcate nu-mi amintesc de unde primisem rețeta ca să îi putem mulțumi colectiv pentru așa deliciu!
Timp de preparare 20 minute plus timpul de coacere Ingrediente necesare 200 g zahăr brun 250 g morcovi 125 migdale 125 alune 50 g biscuiți simpli 50 g făină de secară o linguriță praf de copt o lingură sau mai mult scorțișoară - eu am pus 3 linguri 3 linguri ghimbir ras o lingură cuișoare râșnite coaja de la o lămâie 6 ouă 50 g ghimbir confiat un fir de sare
Crema pentru final 80 g unt gras sau unt de cocos 80 g ceremă de brânză fină 150 g zahăr din floare de cocos sau miere o păstaie vanilie sau esență
Cum se face Voi scrie pas cu pas pentru a vă simplifica munca, cât să poată fi preparată chiar și de un copil sau de orice gospodină începătoare! pasul 1 Se rad fin morcovii și ghimbirul pasul 2 Se macină migdalele și alunele pasul 3 Se macină biscuiții pasul 4 Se rade coaja de la o lămâie pasul 5 Se taie cuburi mici ghimbirul confiat pasul 6 Se tapetează cu hârtie de copt o tavă de tort sau o tavă mică de copt prăjituri. pasul 7 se preîncălzește cuptorul la 190gC pasul 8 Se alege o oală peste care se potrivește un castron. Se pune apă în oală cât să nu atingă fundul castronului. Apa se dă în clocot și se ia de pe flacără. Deasupra apei clocotite - în castron - se bat gălbenușurile cu 100 g zahăr. Se mixează până devine o compoziție groasă și albicioasă. Se ia castronul de pe abur și se bate în continuare până la răcire. Se adaugă morcovii rași. pasul 9 Se amestecă într-un castron următoarele -migdalele -alunele -biscuiții măcinați -făina -praful de copt -scorțișoara -ghimbirul -cuișoarele -sarea -coaja de lămâie rasă pasul 10 Se bat spumă albușurile, se adaugă treptat restul de 100 g zahăr . Se mixează până stă spumă tare pe brațele mixerului. pasul 11 Se procedează în felul următor -se pune un sfert din bezea în crema cu morcov și se amestecă de jos în sus, ușor. -se pune un sfert din amestecul de la pasul 9 și se amestecă cu spatula de jos în sus. -se repetă și cu restul de spumă și amestec până sunt toate încorporate. pasul 12 Adăugăm ghimbirul confiat tăiat cuburi. Amestecăm cu mixerul până la omogenizare completă - brațele pentru blaturi de prăjituri - la viteză minimă pentru a rămâne cât mai mult aer în compoziție. pasul 13 Se pune compoziția în forma tapetată și se coace 30-40 minute sau până trece testul scobitorii. Se lasă la răcit 15 minute, apoi se pune pe un grătar. Crema pentru final Se mixează untul cu zahărul până devine spumă. Se adaugă vanilia și brânza. (Batonul de vanilie se transformă în pastă cu ajutorul râșniței de cafea) Se pune crema peste prăjitură când aceasta este rece. Deliciu? |