Azuki, cunoscută și sub numele de fasole roșie, Adzuki, sau Aduki, este una dintre cele mai apreciate specii de fasole, datorită proprietăților sale nutritive ridicate. Se cultivă preponderent în China și Japonia
Deoarece conține puține calorii și grăsimi, este mai ușor de digerat decât alte tipuri de fasole și este o sursă excelentă de proteine dar și de fibre solubile care ajută la scăderea colesterolului rău din sânge și la stimularea digestiei.
Este bogată în proteine (20g proteine la 100g produs), în potasiu, magneziu, zinc, fier, acid folic, calciu, complexul de vitamine B.
Fasolea Azuki are o energetică aparte, fiind extrem de utilă pentru revitalizarea rinichilor, în toate cazurile de oboseală, astenie, slăbiciune, întărește inimă și circulația sângelui, ajută digestia.
Azuki este un tip de fasole cu boabe mici, de culoare roșie, cu o dungă albă pe una dintre părți. Preparată are un gust cremos care seamănă cu cel al nucilor.
Sursă și mai multe detalii- http://www.petitchef.ro/articole/retete/fasolea-azuki-regina-fasolei-aid-1749