Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Ciocolată cu anason
Ciocolată cu anason
Ciocolată cu anason
Ciocolată cu anason

Ciocolată cu anason

Voturi (3):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Ciocolată cu anason - cum se prepară?
Comentarii

Mereu revin la copilărie... la caietul în care mama denumea reţetele cu numele celei de la care degusta minunea dulce ori sărată. Și avea aşa: prăjitură foarte bună Erika, cozonac pufos Nana, prăjitură cu foi Carmen...

Eu le denumesc însă după cel/cea care m-a inspirat să ajung la o anume variantă de reţetă sau în funcţie de numele primei persoane "surprinse" la degustare!

Aşa am ajuns să numesc ciocolata cu anason: "ciocolata Magdei" pentru că n-am să uit uşor ce am surprins în ochii ei înainte şi după prima bomboana, şi ce mi-a scris în noaptea aceea ca și feed-back.

Deci Ciocolata Magdei:

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente:

500 g unt de cacao

200 g miere

110 g cacao raw

70 g baobab pudră

20 pudră de ciuperci shiitake

3 linguri apă de trandafiri ( sau coniac)

un fir de sare

un fir piper cayenne

2 linguri lecitină din soia granule

3 linguri anason râşnit

puţină nucşoară rasă proaspăt- opţional

Cum se face:

Se topeşte untul de cacao la temperatură foarte mică, preferabil la 37 de grade dacă avem aparatură necesară, sau pe baie de abur ori în deshidrator.

Când untul s-a topit, adăugăm mierea, încorporăm gentil restul ingredientelor, încorporăm repejor dar blând.

Compoziţia de ciocolată se toarnă în forme speciale pentru bomboane sau în tavă (20-30cm) tapetată cu hârtie de copt.

Se întăreşte în câteva minute la rece şi personal o păstrez în cutii la congelator, etichetate cu data şi aroma folosită! Aşa poţi avea permanent ceva delicos pentru suflet în "cămara secretă"!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »