Ciocolată cu anason
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Ciocolată cu anason - cum se prepară?
Comentarii
Mereu revin la copilărie... la caietul în care mama denumea reţetele cu numele celei de la care degusta minunea dulce ori sărată. Și avea aşa: prăjitură foarte bună Erika, cozonac pufos Nana, prăjitură cu foi Carmen... Eu le denumesc însă după cel/cea care m-a inspirat să ajung la o anume variantă de reţetă sau în funcţie de numele primei persoane "surprinse" la degustare! Aşa am ajuns să numesc ciocolata cu anason: "ciocolata Magdei" pentru că n-am să uit uşor ce am surprins în ochii ei înainte şi după prima bomboana, şi ce mi-a scris în noaptea aceea ca și feed-back. Deci Ciocolata Magdei: Timp de preparare: 30 minute Ingrediente: 500 g unt de cacao 200 g miere 110 g cacao raw 70 g baobab pudră 20 pudră de ciuperci shiitake 3 linguri apă de trandafiri ( sau coniac) un fir de sare un fir piper cayenne 2 linguri lecitină din soia granule 3 linguri anason râşnit puţină nucşoară rasă proaspăt- opţional Cum se face: Se topeşte untul de cacao la temperatură foarte mică, preferabil la 37 de grade dacă avem aparatură necesară, sau pe baie de abur ori în deshidrator. Când untul s-a topit, adăugăm mierea, încorporăm gentil restul ingredientelor, încorporăm repejor dar blând. Compoziţia de ciocolată se toarnă în forme speciale pentru bomboane sau în tavă (20-30cm) tapetată cu hârtie de copt. Se întăreşte în câteva minute la rece şi personal o păstrez în cutii la congelator, etichetate cu data şi aroma folosită! Aşa poţi avea permanent ceva delicos pentru suflet în "cămara secretă"! |