![]() Ciocolată cu maca
Timp de preparare:
20 de minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Ciocolată cu maca - cum se prepară?
Comentarii
Pentru conținutul său de aminoacizi, vitamine, minerale, carbohidrați și fibre, maca este considerat un aliment superior, sănătos, energetic, reconfortant, revigorant și stimulant natural, potrivit pentru a fi consumat de către copii, tineri, adulți și bătrâni. Este un tubercul din familia cruciferelor (la fel ca varza, conopida).
Așa că astăzi vă propun ceva inedit, bomboane de cicolată cu maca!
Timp de preparare: 20 minute
Ingrediente folosite:
500 g unt de cacao
210 g de miere
1 linguriță de vanilie pulbere
125 g cacao raw
75 g pudră de maca
2 linguri lecitină de soia
un fir de sare
o mână frunze de mentă mărunțite
3 linguri de apă de trandafiri
Cum se face:
Se pune untul de cacao la topit pe baie de abur (în deshidrator sau în aparat special la 37° Celsius) pentru 10 minute la viteza 2, maxim 3, împreună cu mierea, apa de trandafiri, esența de vanilie și sarea.
Pe urmă se adaugă cacao, maca, lecitină, mentă și se amestecă puțin, la viteză mare. Se toarnă în formele dorite sau în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt, se dă la rece și, când s-a întărit, se scoate din forme sau se porționează, se pune in cutii de plastic la rece și gata ciocolata! Poftă bună! |