Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Conservare coaja de portocale
Conservare coaja de portocale
Conservare coaja de portocale
Conservare coaja de portocale
Conservare coaja de portocale

Conservare coajă de portocale

Voturi (1):
Timp de preparare: 25 minute - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Conservare coajă de portocale - cum se prepară?
Comentarii

Pentru că ne place mult aroma pe care o are coaja de portocală, am găsit o metodă de a o conserva şi o împărtăşesc cu voi.

În urmă cu aproape un an am încercat pentru prima oară şi a mers, motiv pentru care dacă am testat, am verificat şi a ţinut perfect până acum... de ce nu? Va zic şi vouă! Și sunt fericită pentru asta! Am pornit de la ce am văzut în casă, la mama şi bunica mea bucovineancă, pe vremea când portocalele erau ceva imposibil de procurat!

Iar ele atunci când „puneau mana” pe o portocală nici nu ne lăsau bine să o adulmecăm aşa întreagă, că se grăbeau să dea coaja pe răzătoare şi să o pună la borcan cu un strat de zahăr, un strat de coajă rasă, un strat de zahăr şi tot aşa...

Acum, că am mai crescut şi eu ceva, am reinventat reţeta din bucătăria mamelor şi a bunicilor devenind în felul următor:

Timp de preparare: 25 minute

Cum se face:

Când ai în casă o portocală pe care o crezi pe cuvânt de onoare că provine din surse bio, o speli bine şi o cureţi cu cuţitul de coajă, ca pe cartof.

Coaja astfel obţinută o tai cubuleţe fine şi o pui la deshidratator până devine pietricele.

Astfel uscată se pune la borcan în următorul amestec:

amestecăm o cantitate de miere cu scorţişoară şi cuişoare (cantităţile în functie de câtă coajă avem şi cât de aromată o vrem. Eu am pus din belşug cuişoare şi scorţişoară)

amestecăm o cantitate de miere cu anason

amestecăm o cantitate de miere cu cuişoare şi păstăi de vanilie (mărunţite în râşniţă)

Încălzim uşor mierea dacă folosim una uşor zaharisită, amestecăm cu ce condimente dorim, punem pietricelele din coajă de portocale, omogenizăm şi lăsăm borcanul cu capacul în jos, în dulap. Acum, după un an, gustul este divin. 

Acest amestec îl folosesc la bomboanele de ciocolată şi diverse alte dulciuri, sau chiar şi aşa când vrei repede ceva dulce și nu vrei  să  dai iama în dulciuri nesănătoase de prin magazine!

Am un borcan din februrie 2015 cu scorţişoară şi cuişoare si unul cu anason tot din februarie 2015.

Deci le faci rar si le ai timp indelungat.

O să mă pomeneşti!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »