Dovleac copt cu arome de iarna
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Dovleac copt cu arome de iarna - cum se prepară?
Comentarii
Nu-mi amintesc unde sau când mi-a fost dat să mănânc dovleac copt, dar știu că am poftit teribil și la inaugurarea cursurilor de pictură din toamna trecută (2017) am pregătit 4 tăvi mari. Invitaților mei le-a plăcut atât de mult încât la plecare m-au rugat să le împart în mod egal bucățelele rămase, așa-pentru mic dejun. Timp de preparare: 45 minute Ingrediente necesare - dovleac pentru plăcintă butternut (poză mai jos) - zahăr din floare de cocos - cuișoare - nucșoară - scorțișoară - pudră de ghimbir Cum se face Se preincalzeste cuptorul la temperatura de 220gC, între timp se spală bine dovleacul, se curăță de semințe și se lasă cu tot cu coajă dacă îl aveți din sursă sigură. Se așează în tavă pe hârtie de copt și se presară condimentele și zahărul, se coace până când se înmoaie. Timpul poate să difere în fuctie de cât de groase sunt feliile și cât de mare a fost dovleacul. La final se poate turna un sos din miere și lămâie. Noi l-am mâncat cu tot cu coajă... Semințele se spală bine și se lasă la uscat în deshidrator sau ca pe vremea bunicii pe un ziar într-o încăpere uscată. Eu le folosesc pentru lapte-așa cum sunt cu tot cu coajă pentru că oricum va fi separată pulpa de lapte cu ajutorul unui săculeț special sau a unei site fine. Pregătirea condimentelor Am pus în râșnița de cafea cuișoarele, pudra de ghimbir, nuscoara și scorțișoara și le-am procesat până când s-au transformat toate în făină fină. |