Dulceata de struguri
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Dulceata de struguri - cum se prepară?
Comentarii
Dulceata de Struguri (fara zahar sau conservanti)
Daca este toamna, atunci este aroma de bunatati in bucatarie... foc continuu! Dar de o dulceata care se face singura ce ziceti? Sa va zic povestea dulcetei din struguri fara samburi, sau mai bine va spun cum am ajuns eu sa fac dulceata? Treaba sta cam asa: am o prietena care ma dojeneste mereu ca de cate ori ma cauta eu sunt la coafor... posibil sa aiba dreptate! Doar ca uite Magda draga, ultima oara am plecat de la coafor cu o sacosa buna de struguri si asa m-am dus direct acasa sa-i execut! Am avut pe drum zeci de idei - mai intai sa-i pun la deshidratat. Apoi m-am gandit sa pun jumate la deshidratat si restul in blender si la fiert... cuplat dupa... si tot asa. Dar nu, am o varianta super simpla si prea-aromata, jur!
Ingrediente necesare: Struguri albi fara samburi Suc de lamaie Coaja de scortisoara borcane mici cu capac
Cum se face: Se curata strugurii de pe ciorchine si se pun la fiert in oala acoperita, de preferat una cu un fund foarte gros. In scurt timp isi for lasa mult suc si vor fierbe asa cumite fara sa se lipeasca pentru cateva ore impreuna cu o coaja de scortisoara. Eu va spun adevarul ca am lasat oala la foc foarte-foarte mic si am plecat de acasa, iar la intoarcere era gata... Am adaugat putin suc de lamaie si coaja rasa, am pus la borcanele si cu capacul in jos la plapumioara cum facea bunica - pana a doua zi! O delicatese rarisima! |