![]() «
»
Dulceață de vișine - raw-
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Dulceață de vișine - raw- - cum se prepară?
Comentarii
Vară, vară.....este foarte cald, mergi în vizită și ești servit cu un pahar cu apă de izvor și dulceață de vișine..... Așa că am re-gândit o variantă de dulceață raw care să mă bucure din tot sufletul! Și am reușit! Timp de preparare: timpul cât cureți vișinele de sâmbure, în funcție de cantitate, plus timpul cât stau la deshidrator. Ingrediente necesare: - 10 kg vișine - 1,5 kg miere (sau mai mult dacă vă place să fie dulceața mai zemoasă) - o mână cuișoare ( sau cat va place) - 10 picături de ulei de busuioc ( eu îmi iau de la Vivasan) - sucul de la doua lămâi - boabe de piper roșu optțional Cum se face: Se curăța de sâmburi vișinele ( eu am un aparat special care mi-a curățat 10 kg de vișine într-o oră)) și se lasă la deshidratat pentru 8 ore până devin gelatinoase. Se îneacă în miere cu mirodenii și se lasă la "prefăcut" doua-trei zile la rece. Se așează in borcane cu felii de lămâie și se păstrează peste iarnă. Are un gust divin! Aștept să-mi spui cum ți-a ieșit! |