![]() Tort din avocado
Timp de preparare:
25 minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Tort din avocado - cum se prepară?
Comentarii
Aceasta este prima reţetă de tort raw pe care am încercat-o şi a rămas drept etalon pentru soţul meu. Nu-mi amintesc cum am ajuns la această variantă, nici dacă am găsit-o pe undeva... cert este însă că-l dedic mereu soţului meu, datorită căruia am ajuns astăzi să bucătăresc cu dragoste şi dăruire. Timp de preparare: 25 minute Ingrediente: o treime de cană de migdale hidratate şi apoi deshidratate (pentru mai multă aromă) un sfert de cană de pulpă de nucă de cocos 2 curmale fără sâmburi o linguriţă de apă 6 linguri ulei de cocos 2 fructe de avocado 6 linguri sirop de agave sau miere 1/2 limete -suc o linguriţă extract de vanilie 2 linguri unt cocos topit pentru decor: coajă rasă de la limete Cum se face: Migdalele se mărunţesc în blender până devin o făină grunjoasă, se adaugă pulpă de nucă de cocos şi apă. Se mixează la robot până se transformă în pastă. La final se adaugă o linguriţă ulei de cocos. Se pune şi se presează amestecul într-o formă de tartă şi se lasă deoparte. Se amestecă fructele de avocado, siropul de agave, sucul de limetă și extractul de vanilie până se transformă într-o pastă foarte fină. Se adaugă uleiul de cocos, untul şi coaja de limetă şi se amestecă până se încorporează bine. Se toarnă amestecul peste blatul din formă de tartă şi se lasă peste noapte la frigider. Şi uite aşa ai un tort delicios şi un soţ fericit! |