Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Tort Paula din quinoa și avocado
Tort Paula din quinoa și avocado
Tort Paula din quinoa și avocado

Tort Paula din quinoa și avocado

Voturi (2):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Tort Paula din quinoa și avocado - cum se prepară?
Comentarii

Când conduc pe Autostrada Soarelui, mai ales când soarele este la apus și parcă mă împinge din spate spre casă, îmi place să vorbesc la telefon cu oameni dragi pe care nu-i văd des. Așa se face că vineri, venind spre casă, am ales să vorbesc cu ultima mea fină. Nu-mi amintesc cum am decis să ne vedem a doua zi la mănăstirea noastră de suflet și să dormim cu toții acolo, să petrecem un wekend de neuitat! Zis și făcut! Și cum finii respectuoși vin de la București cu "ploconul" la nași, mi-au adus în dar un set șic pentru servirea tortului. Și spun adevărul, nu-mi găsesc somnul când am jucării noi!
Cum nimic nu este întâmplător, a doua zi dimineață, navigând ca tot omul pe FB, văd o rețetă extrem de tentantă, postată de Nest&Glow. Desigur că nu m-am putut abține să nu o adaptez pe gustul meu și noile mele orientări culinare. În fotografie lipsește porția servită de David direct din platou, înainte de a încropi ceva decor... asta în condițiile în care el este extrem de selectiv când vine vorba de dulce! 

Timp de preparare: 45 minute

Ingrediente necesare:


BLAT

- 250 g quinoa
- 450 ml apă de izvor
- 175 g prune uscate
- o linguriță vanilie
- o linguriță praf de copt
- 4 linguri cacao
- două linguri semințe de chia
- o ciupitură sare


CREMĂ

- două fructe de avocado bine coapte
- 6 linguri miere
- 3 linguri unt de cocos
- 4 linguri cacao
- o ciupitură sare

opțional
-o linguriță mesquite
-o linguriță lucuma
-o lingurță baobab
-o linguriță vanilie
-miglale deshidratate / nuci deshidratate

Cum se face:

Se pune la hidratat quinoa pentru 15 minute sau peste noapte, spălându-se în câteva ape.
Se amestecă cacaua cu praful de copt, sarea.
Se spală bine quinoa și se pune în blender împreună cu toate ingredientele pentru blat. Se blenduiește la viteză mare și se transformă într-o pastă grunjoasă.
Se încălzește cuptorul la 180gC, se tapetează o formă de copt cu hârtie și se coace pentru 30 de minute sau până trece testul scobitorii.
Se lasă la răcit în tavă, apoi se scoate cu grijă și se taie în două.

Toate ingredientele pentru cremă se pun în blender și se transformă într-o cremă fină și aromată. Se pune o jumătate pe primul blat, se presară migdale. Se așează următorul blat, se unge cu restul de cremă și se ornează după propria inspirație!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »