Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Retetele Manuelei. Gust raw, gust vegan

Vă rog să-i spuneți bun venit cărții tipărite cu Rețetele Manuelei, Ediția a-II-a!

EDIȚIA a-II-a

Format: TIPĂRIT, 190 de pagini, coperți cartonate.

Cartea include 131 de rețete raw vegane, vegane și vegetariene, inclusiv seturile de rețete pentru Meniurile complete pentru Paște și Crăciun!

Preț: 110 lei + transport

COMANDĂ ACUM »

Bors cu barabule (cartofi) din Bucovina
Bors cu barabule (cartofi) din Bucovina
Bors cu barabule (cartofi) din Bucovina
Bors cu barabule (cartofi) din Bucovina
Bors cu barabule (cartofi) din Bucovina

Borș cu barabule (cartofi) din Bucovina

Voturi (5):
Timp de preparare: 25 minute - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Borș cu barabule (cartofi) din Bucovina - cum se prepară?
Comentarii

În timp ce găteam, mama mea mă urmărea curioasă și neîncrezătoare: cum să faci un borș raw care să fie și delicios? Căci de la mama am învățat cum că ceapa și rădăcinoasele se călesc în puțin ulei până devin moi și catifelate, apoi punem apă și fierbem, și după aceea adăugăm cartofii, fierbem separat borșul și mai dăm un clocot după ce le amestecăm...

Iar borșurile mamei nu numai că trezesc în subconștientul meu aroma copilăriei, dar e ceva divin în ele: dragostea mamei! Fericirea copilăriei când ajungeam de la școală și mă aștepta pe masă o farfurie aburindă cu ceva ce mirosea încă de pe scara blocului...

Și cum să-i explic mamei mele că se poate și altfel? cu ce drept o învăț eu pe mama? O învăț, da, cu dreptul copilei care între timp a devenit soție și mamă iubitoare, la fel ca ea , dar cu altă experiență de viață.

Îi mulțumesc mamei mele pentru toate secretele din bucătăria ei pe care mi le-a împărtășit de-a lungul timpului și pe care între timp le tot transform în felul meu ca să le potrivesc în stilul meu de viață! Vorba cântecului: „e dimineață, în altă viață”... viața mea și a băieților mei!

Să revin... că mă ia valul amintirilor! Am terminat de "dres" borșul și i-am pus copilului (David) un bol în față, care în câteva minute a fost devorat cu poftă și fericire! Mama, surpinsă, zice: "vreau să gust doar"... și apoi nici ea nu s-a putut opri până nu a golit farfuria! La final am rugat-o să nu mă laude cum este obișnuită să o facă chiar dacă nu merit mereu, ci să închidă ochii pentru o clipă și să facă un efort, să caute adânc în memorie dacă gustul „seamănă” cu ceva cunoscut?

Atunci mama a ascultat și, când a deschis ochii m-a făcut să plâng! A spus: „Mama (adică bunica mea ucraineancă care datorită războiului a ajuns să trăiască tinerețea și tot restul vieții în Bucovina) punea în pod rădăcinile de păstârnac și pătrunjel, ardeii, roșiile, etc. Le punea la uscat pe sfoară în pod. Și exact așa avea gustul borșul ei de iarnă! Apoi îl dregea cu smântâna făcută de ea din lapte de la vaca ei!

Iar borșul tău, dragă mea, este la fel dar nu are smântână! Cum?”

Păi are, zic: „Dar și borșul meu este dres cu smântâna... de cocos!”

Timp de preparare: 25 minute

Ingrediente:

1 kg catofi fierți și tăiați cuburi

40 g ceapă deshidratată (cu oțet sau simplă - gasiti la El-Dor)

30 g păstârnac deshidratat

30 g morcov deshidratat

20 g rădăcină de țelină deshidratată

30 g roșii deshidratate (opțional)

20 g ardei capia sau normali, deshidratați

2 dinți de usturoi

10-15 cuburi unt de cocos sau laptele făcut proaspăt din două nuci de cocos

(o să te învăț cum se face să fie adevărat și să nu mai cumperi cu conservanți... pentru că cel făcut în casă se strică la frigider în 7 zile, mucegăiește. Iar cel organic ține pe raft la cald doi ani.)

3 litri borș

o lingură ulei

2 linguri sare roz de himalaya

1/4 linguriță turmeric

1/4 linguriță piper cayenne

leuștean, tarhon, pătrunjel verde

Cum se face:

Punem la fiert cartofii tăiați cubulețe.

Punem legumele deshidratate și usturoiul, untul de cocos în blender cu borș cât să le acopere și procesăm la viteză mică cât să le zdrobească puțin.

Punem într-o oală compoziția și completăm cu restul de borș, zarzavatul tocat mărunt, condimentele, uleiul. Ca să se amestece aromele si gusturile...

La final punem cartofii fierți, tăiați cubulețe.

Este mult mai gustos după 3 ore sau a două zi.

Și tu îți poți impresiona mama cu acest borș!

Poftă bună!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »