Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Supă cremă de linte

Supă cremă de linte

Voturi (3):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Supă cremă de linte - cum se prepară?
Comentarii

Uitasem de această supă cremă până cand Maica Stareță Teodora (de la mănăstirea mea de suflet) m-a rugat să o învăț cum se face. Mâncase la mine acasă cu mult timp în urmă și dorea să o găteasca și ea la mănăstire. Așa am ajuns să gătesc la mănăstire pentru măicuțe și enoriași, într-o zi frumoasă de duminică.

Se gătește foarte ușor, este o supă ieftină și delicioasă, cu puține ingrediente. Mai jos aveți filmul și rețeta.

 
Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente folosite:

500 grame de linte maro

3 litri de apă

250 grame de ceapă

50 grame de usturoi

o linguriță de turmeric

sare

piper

un fir de ulei de măsline și suc de lămâie la servire

opțional: coriandu, chimen, șofran, cumin


Cum se face:

Se fierbe lintea împreună cu ceapa și usturoiul, se strânge spuma care se face prin fierbere.

După ce fierbe, se pune lintea (ceapa și usturoiul cu care a fiert se aruncă) în blender cu condimentele dorite și se transformă într-o pastă fină, împreună cu apa în care a fiert. Se drege de sare, se pun condimentele dorite și astfel supa cremă e practic gata foarte repede.
 
Sfat: cand se răceste, această supă cremă poate să devină ca un piure, practic lintea "bea" toata apa, motiv pentru care la blenduire este posibil să fie necesar să mai completați cu puțină apă caldă.
 
În farfurie se servește cu câteva picături de lămâie, câteva picături de ulei și frunze de mentă proaspată.
 
Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »