![]() Supă cremă de linte
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Supă cremă de linte - cum se prepară?
Comentarii
Uitasem de această supă cremă până cand Maica Stareță Teodora (de la mănăstirea mea de suflet) m-a rugat să o învăț cum se face. Mâncase la mine acasă cu mult timp în urmă și dorea să o găteasca și ea la mănăstire. Așa am ajuns să gătesc la mănăstire pentru măicuțe și enoriași, într-o zi frumoasă de duminică. Se gătește foarte ușor, este o supă ieftină și delicioasă, cu puține ingrediente. Mai jos aveți filmul și rețeta. Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente folosite: 3 litri de apă După ce fierbe, se pune lintea (ceapa și usturoiul cu care a fiert se aruncă) în blender cu condimentele dorite și se transformă într-o pastă fină, împreună cu apa în care a fiert. Se drege de sare, se pun condimentele dorite și astfel supa cremă e practic gata foarte repede.
Sfat: cand se răceste, această supă cremă poate să devină ca un piure, practic lintea "bea" toata apa, motiv pentru care la blenduire este posibil să fie necesar să mai completați cu puțină apă caldă.
În farfurie se servește cu câteva picături de lămâie, câteva picături de ulei și frunze de mentă proaspată.
|