![]() Supă cremă de păstăi
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Supă cremă de păstăi - cum se prepară?
Comentarii
Pentru bunica mea, esenţa sănătăţii era supa. Ea te scăpa de gripă, reumatism, toxiinfecţii alimentare. O supă de legume era o injecţie cu anticorpi şi vitamine. Ceva-ceva e adevărat, ne-o spun şi medicii şi nutriţioniştii. Astfel se explică faptul că supa şi versiunea sa mai concentrată şi condimentată, ciorba, sunt, alături de alte feluri de mâncare, nelipsite din meniul românilor. De fapt, după cum o spun istoricii, istoria supei este, probabil, la fel de veche ca şi cea a gătitului. Consomme-ul franţuzesc, supa gazpacho spaniolă, borşul rusesc, minestronele italian sau won-ton-ul chinezesc sunt variaţiuni pe aceeaşi temă.
Prima oară am preparat acestă supă în pauza cursului de "Relaxare prin pictură" și a avut un succes nebun! Așa am avut curaj să vin și aici cu ea...
Timp necesar: 35 minute
- 3 cepe - 2 cartofi - 1/2 frunză dafin - 2 dinți de usturoi - sare de Cacica / roz de Hymalaia - piper - ulei de măsline obținut prin presare la rece - rădăcină de ghimbir cât o boabă de fasole
Se pun la fiert în apă curată de izvor păstăile cu ceapa și cartofii, frunza de dafin. Când sunt fierte se blenduiesc bine împreună cu restul ingredientelor și se lungește cu supă în funcție de cât de consistentă vă place! Gustul simplu și rafinat vă va cuceri cu siguranță! |