Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Supă MINESTRONE
Supă MINESTRONE
Supă MINESTRONE

Supă MINESTRONE

Voturi (1):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Supă MINESTRONE - cum se prepară?
Comentarii

Cum fiecare rețetă are povesteai ei, pentru noi aceată supă are o aromă de poveste a locului unde s-a nimerit să o mâncăm pentru prima oară. În Palm Beach - Florida. Un restaurant italian unde toți ospătarii erau așa cum doar italienii pot fi. Adriano Celentano cânta pe fundal, un pahar de proseco la intrare, aperitive din partea casei, specifice restaurantelor italiene... Limoncello pentru digestie... ori pandemia mă face nostalgică - ori chiar mi-o fi dor. De Italia, de Palm Beach... de călătorie în general.

Această supă clasică de legume se poate prepara atât cu paste cât și cu orez, cu legume de sezon rămase prin frigider, deci simțiți-vă liberi să combinați cum vă place tot ce aveți la îndemână. Eu de data aceasta am folosit și legume congelate și fasole la conservă pentru că nu am mai avut răbdare atunci când mi-a venit pofta de călătorie. Așa am aflat că există chiar un mix de legume congelate cu denumirea trecută pe etichetă *amestec minestrone*, însă eu nu l-am găsit și am folosit amestec mexican și a fost delicios.

 

Timp necesar - 40 minute

 

Ingrediente necesare

 

cantitățile sunt în funcție de ce și cum aveți, și de câte porții vă doriți 

eu am pus așa

3 catofi medii

un dovlecel mic

un fir de praz mic

o ceapă roșie

4 fire capă verde

un băț apio

o pungă legume congelate de 450 g - amestec mexicane, dar există și speciale minestrone

suc de roșii sau roșii în suc

puțină varză tocată

o frunză de dafin

puțin rozmarin uscat

sare

o conservă fasole neagră 400 g

ulei de măsline la final

o legătură lobodă - merge și spanac foarte bine

paste scoici sau tubulețe - original se pare că se pun spaghete rupte 

doi dinți de usturoi

 

 

Cum se face

Am tăiat cuburi mici cartofii, dovlecelul. Ceapa verde, ceapa roșie, apio, varza și prazul tocate fin. Le-am pus în oală cu capac, la foc mic până când s-au aburit bine.

Am adăugat apă și legumele congelate, foaia de dafin, rozmarinul uscat, sarea, la primul clocot am pus pastele. Când a fost totul fiert am adăugat boabele de fasole și sucul de roșii. Loboda ultima împreună cu usturoiul puțin zdrobit cu coada cuțitului, uleiul de măsline.

 

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »