![]() Supă MINESTRONE
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Supă MINESTRONE - cum se prepară?
Comentarii
Cum fiecare rețetă are povesteai ei, pentru noi aceată supă are o aromă de poveste a locului unde s-a nimerit să o mâncăm pentru prima oară. În Palm Beach - Florida. Un restaurant italian unde toți ospătarii erau așa cum doar italienii pot fi. Adriano Celentano cânta pe fundal, un pahar de proseco la intrare, aperitive din partea casei, specifice restaurantelor italiene... Limoncello pentru digestie... ori pandemia mă face nostalgică - ori chiar mi-o fi dor. De Italia, de Palm Beach... de călătorie în general. Această supă clasică de legume se poate prepara atât cu paste cât și cu orez, cu legume de sezon rămase prin frigider, deci simțiți-vă liberi să combinați cum vă place tot ce aveți la îndemână. Eu de data aceasta am folosit și legume congelate și fasole la conservă pentru că nu am mai avut răbdare atunci când mi-a venit pofta de călătorie. Așa am aflat că există chiar un mix de legume congelate cu denumirea trecută pe etichetă *amestec minestrone*, însă eu nu l-am găsit și am folosit amestec mexican și a fost delicios.
Timp necesar - 40 minute
Ingrediente necesare
cantitățile sunt în funcție de ce și cum aveți, și de câte porții vă doriți eu am pus așa 3 catofi medii un dovlecel mic un fir de praz mic o ceapă roșie 4 fire capă verde un băț apio o pungă legume congelate de 450 g - amestec mexicane, dar există și speciale minestrone suc de roșii sau roșii în suc puțină varză tocată o frunză de dafin puțin rozmarin uscat sare o conservă fasole neagră 400 g ulei de măsline la final o legătură lobodă - merge și spanac foarte bine paste scoici sau tubulețe - original se pare că se pun spaghete rupte doi dinți de usturoi
Cum se face Am tăiat cuburi mici cartofii, dovlecelul. Ceapa verde, ceapa roșie, apio, varza și prazul tocate fin. Le-am pus în oală cu capac, la foc mic până când s-au aburit bine. Am adăugat apă și legumele congelate, foaia de dafin, rozmarinul uscat, sarea, la primul clocot am pus pastele. Când a fost totul fiert am adăugat boabele de fasole și sucul de roșii. Loboda ultima împreună cu usturoiul puțin zdrobit cu coada cuțitului, uleiul de măsline.
|