![]() ... doar Spanac
Timp de preparare:
15 minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
... doar Spanac - cum se prepară?
Comentarii
O virgulă a fost de vină ca spanacul să devină legendar! În 1870, un chimist german, Erich von Wolf, care analiza beneficiile nutriționale ale spanacului, a pus virgula de la zecimale mai departe decât ar fi trebuit, sărind peste o cifră. Eroarea a fost facută când se nota conținutul de fier al spanacului. Astfel, în loc de 3,5 grame de fier, conținutul a fost crescut de 10 ori, ajungând la 35 de grame. Așa s-a născut o legendă. În anii '30, Popeye era atât de popular, încât vanzările la spanac au crescut într-un ritm amețitor în SUA, cu 33%, salvând, practic, această industrie. A fost ridicată chiar o statuie în cinstea lui Popeye salvatorul, în 1937, în orașul american Crystal. În 2005, s-a lansat și un joc video, Popeye Rush For Spinach, iar în SUA se vinde și acum spanac cu chipul lui Popeye pe conservă, semn că eroarea făcută încă aduce bani. Deși greșeala a fost recunoscută în 1937 și s-a încercat corectarea acesteia, Popeye era deja un personaj. Avea 4 ani și mulți fani. Iar mulți dintre fanii săi cred și acum că spanacul are la fel de mult fier precum carnea roșie. Dar lăsând poveștile pentru cei mici, să facem și noi ceva bun și rapid zic!!! Gustul este incredibil și merită. Să nu mă credeți pe cuvânt - treceți la acțiune!!! Timp de preparare: 15 minute Ingrediente necesare *pentru o porție de om flămând, sau două garnituri... 300 g spanac verde (bebeluș dacă se poate) o căpățână usturoi mititică, sau după gust sare piper negru proaspăt râșnit peperoncino câteva picături de lămaie o lingură ulei de măsline extravirgin Cum se face |