Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
... doar Spanac

... doar Spanac

Voturi (1):
Timp de preparare: 15 minute - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
... doar Spanac - cum se prepară?
Comentarii

 O virgulă a fost de vină ca spanacul să devină legendar!
 
 Business Insider amintește ce a stat la baza erorii ce a dus la o întreagă industrie, începută în 17 ianuarie 1929, adică în urmă cu 89 de ani, când se năștea Popeye, marinarul pe placul tuturor, personaj creat de E.C. Segar. Odată cu Popeye, și spanacul devenea brusc o super-legumă.

În 1870, un chimist german, Erich von Wolf, care analiza beneficiile nutriționale ale spanacului, a pus virgula de la zecimale mai departe decât ar fi trebuit, sărind peste o cifră. Eroarea a fost facută când se nota conținutul de fier al spanacului. Astfel, în loc de 3,5 grame de fier, conținutul a fost crescut de 10 ori, ajungând la 35 de grame.

Așa s-a născut o legendă. În anii '30, Popeye era atât de popular, încât vanzările la spanac au crescut într-un ritm amețitor în SUA, cu 33%, salvând, practic, această industrie. A fost ridicată chiar o statuie în cinstea lui Popeye salvatorul, în 1937, în orașul american Crystal.

În 2005, s-a lansat și un joc video, Popeye Rush For Spinach, iar în SUA se vinde și acum spanac cu chipul lui Popeye pe conservă, semn că eroarea făcută încă aduce bani.

Deși greșeala a fost recunoscută în 1937 și s-a încercat corectarea acesteia, Popeye era deja un personaj. Avea 4 ani și mulți fani. Iar mulți dintre fanii săi cred și acum că spanacul are la fel de mult fier precum carnea roșie.
 (Ziare.com)

Dar lăsând poveștile pentru cei mici, să facem și noi ceva bun și rapid zic!!! Gustul este incredibil și merită. Să nu mă credeți pe cuvânt - treceți la acțiune!!!

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente necesare

*pentru o porție de om flămând, sau două garnituri...

300 g spanac verde (bebeluș dacă se poate)

o căpățână usturoi mititică, sau după gust

sare

piper negru proaspăt râșnit

peperoncino

câteva picături de lămaie

o lingură ulei de măsline extravirgin

Cum se face
 
 Am curățat usturoiul și l-am tăiat mărunțel, am spălat și tocat grosier spanacul și le-am pus împreună cu uleiul într-o oală acoperită cu capac la foc mic. Le-am lăsat la înăbușit pentru 5 minute, am stins focul, am condimentat și gata masa!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »