![]() Mâncărică de gălbiori
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Mâncărică de gălbiori - cum se prepară?
Comentarii
Consistenţa lor delicată, poroasă, absoarbe cu uşurinţă untul, smântâna şi coniacul – trei ingrediente cu care gălbiorii se prepară în mod clasic. Când sunt rumeniţi în cuptor sau în tigaie, ei capătă o aromă fructată, care poate aminti de caise şi este însoţită de note piperate, eu însă am preparat gălbiorii aduși cu dragoste de la poalele Rarăului într-o variantă inedită și personală! Pentru că vara aceasta am savurat o mini-vacanță în Bucovina mea iubită, iar la întoarcere am adunat tot ce am găsit pe la curțile oamenilor - fragi, gălbiori, pepeni galbeni, harbuzi, hribi... Asta după ce am reușit să ajungem pe la mănăstiri unde David a fost fascinat de tot ce vedea mai ales prin muzee vrând să se fotografieze cu tot ce părea războinic - neînțelegând desigur de ce aici stă la loc de cinste o sabie imensă, iar la nașii lui de la mănăstirea Crucea nu are voie să se lupte în biserică cu săbiile din silicon... ei, toate la vremea lor - chiar și poveștile despre lupte și cuceriri!
Timp necesar: 30 minute Ingrediente necesare:
- 2 cepe - ulei de măsline sau de care preferați - sare - pătrunjel - 2 linguri tărâțe de phsyllium
Se pun la fiert gălbiorii cu ceapa tocată grosier în 30 ml apă, pentru 20 de minute, la foc mic cu capacul pus. Se condimentează și se pune pătrunjel verde din belșug. Tărâțele vor îngroșa sosul și vor da consistența sosului de smântână. Minunat! |