![]() Orez cu LEURDA
Timp de preparare:
25 minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Orez cu LEURDA - cum se prepară?
Comentarii
Orez cu Leurda
Pentru ca vremea leurdei trece repejor, eu una ma joc inventand combinatii fel de fel - toate cu Leurda!
Timp necesar: 25 minute
Ingrediente necesare: 200 g orez un fir de sare 2 cepe rosii 2 linguri vegeta de casa pentru sos: 3 legaturi de leurda 3 linguri unt de cocos 500 ml apa ulei de masline sare dupa gust o lingurita otet de mere 1/2 lingurita miere cateva picaturi de lamaie la final
Cum se face:
Orezul se spala bine si se pune la hidratat (daca este timp!). Se pune la fiert la foc mic in apa de izvor cu sare, ceapa intreaga si vegeta si se fierbe cu capacul pus pana cand orezul este gata conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand este gata se blenduieste ceapa cu leurda, untul de cocos, sare dupa gust si putin ulei de masline, mierea si otetul de mere. Am pus sosul de leurda peste orez, am amestecat pana la omogenizare si l-am mai lasat pentru 10 minute cu capacul pus "sa se prefaca gustul", cum spune mama Oltea! La final se pot pune si cateva picaturi de lamaie! |