Această retetă o am de la un coleg, bucătar specializat pe bucătăria raw, care trăiește în America! Se face foarte ușor, miroase extraordinar și are un gust perfect! Multumesc Daniel Jalambi!
Timp de preparare: 20 de minute preparare și 24 ore la deshidrator
Ingrediente necesare:
12 cepe medii tăiate felii în procesorul de feliat
200 g semințe de floarea soarelui măcinate
400 g semințe de in măcinate
240 ml ulei de măsline
480 ml apă
2,5 lingurițe de sare neiodată
Cum se face:
Râșniți separat semințele de in și semințele de floarea soarelui câte 10 secunde la viteză mare, câte o cană, pe rând, ca să fie doar "măcinate", să nu se transforme în pastă!
Feliați ceapa în feliator sau pe o răzătoare specială. Cu cât se feliază mai fin ceapa, cu atât iese pâinea mai bună, și cu atât mai puțin timp va fi necesar la frământarea aluatului.
Adăugați ceapa în bolul cu semințe, apoi adăugați apa, uleiul și sarea.
Frământați aluatul până devine foarte păstos și omogen.
Împărțiți aluatul în 9 părți egale și asezați-l în cele 9 tăvi ale deshidratorului, folosind foile pentru deshidratare.
Umeziți-vă mâinile în apă și folosiți și spatula pentru a întinde aluatul uniform.
După ce ați întins aluatul (în acest moment este ca o pastă lipicioasă), cu mâinile umezite bine, porționați-l cu spatula în pătrate de 6 cm sau după bunul plac!
Deshidratați la 45 grade timp de aproximativ 12 ore.
După 12 ore răsturnați pâinea, scoateți folia și puneți pâinea direct pe plasa tăvii.
Continuați deshidratarea încă 12ore până la 24 ore, în funcție de cât de crocantă vă place!