![]() Pateu de linte
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Pateu de linte - cum se prepară?
Comentarii
Mă mândresc foarte tare cu această rețetă, în ciuda faptului că este atât de simplă, și mă simt ca la "chefi la cuțite" pe motivul că două gospodine vestite au gătit deja acest pateu și l-au apreciat! Pentru că eu, după ce mă joc pe o rețetă și o testez pe familia mea, am curaj să trimit rețeta pe la gospodine, să împart din preparatul finit pe la pofticioși ca să obțin un feedback corect. Abia apoi ajung să urc rețeta pe site și să împărtășesc cu voi. Lintea se bucura de mare succes la curtea faraonilor egipteni, după cum indică frescele din epoca domniei lui Ramses al II-lea. Nici asirienii nu erau străini de cultivarea lintei. Se pare că lintea era cultivată chiar în vestitele grădini suspendate ale Babilonului, în secolul al VIII-lea î.H. Treptat, culturile de linte s-au răspândit în Grecia antică, însă aici lintea era văzută ca alimentul săracilor. De altfel, despre noii îmbogăţiţi ai vremii se spunea, ironic, că lintea nu mai era pe gustul lor... De-a lungul timpului, lintea a devenit un aliment de bază în toate regiunile lumii, iar au vă spun cu mâna pe inimă că lintea este în topul prefrințelor noastre! Acest pateu este rapid de preparat, din cantitățile acestea sunt trei porții pentru trei voinici flămânzi, iar gospodina nu se va osteni prea tare...
Ingrediente necesare: 200 g linte maro de munte, ecologică un morcov o rădăcină de păstârnac o rădăcină pătrunjel o ceapă un cartof mare o ceașcă ulei obținut prin presare la rece 5-6 dinți de usturoi sare / piper negru prospăt râțnit opțional - 3 Lg vegeta Cum se face: Se pune la fiert lintea spălată bine împreună cu legumele. Când sunt fierte se scurg bine de apă și se transformă toate în spumă cu ajutorul blenderului (mai puțin ceapa) împreună cu uleiul, sarea, piperul, usturoiul și vegeta pentru un plus de sănătate.
|