Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Posmagi sau crutoane

Posmagi sau crutoane

Voturi (1):
Timp de preparare: 20 de minute - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Posmagi sau crutoane - cum se prepară?
Comentarii

" — Dar muieţi-s posmagii? zise atunci leneşul, cu jumătate de gură, fără să se cârnească din loc.
— Ce-a zis? întrebă cucoana pe săteni.
— Ce să zică, milostivă cucoană, răspunde unul. Ia, întreabă, că muieţi-s posmagii?
— Vai de mine şi de mine, zise cucoana cu mirare, încă asta n-am auzit! Da’ el nu poate să şi-i moaie?
— Auzi, măi leneşule: te prinzi să moi posmagii singur, ori ba?
— Ba, răspunse leneşul. Trageţi mai bine tot înainte! Ce mai atâta grijă pentru astă pustie de gură!"


Sunt convinsă că mulţi dintre voi ştiți povestea.
Sespre POSMAGI - cum frumos li se spune în zona Bucovinei, am să vă povestesc și eu astăzi. Nu sunt altceva decât niște bucățele de pesmet sau pâine uscată preparată din resturile de pâine neatinsă rămasă pe masă, dar ca să ne exprimăm mai elegant le spunem CRUTOANE..

De multe ori m-am întrebat dacă David este fan crutoane sau supe cremă? Pentru că dacă am pe masă un bol plin cu crutoane, garantat va dispărea rapid și supa...însă Omu’ nostru din povestea lui Ion Creangă nu-i seamănă deloc la repeziciunea lingurii, el fiind atât de leneş încât nu se obosea să-şi moaie posmagii cu toate că îi erau dăruiţi fără ca el să mişte vreun deget.

 

Timp necesar: 20 minute

Ingrediente necesare:

- pâine integrală cu semințe și maia

opțional:
-oregano
-sare de Cacica sau orice sare neiodată
-ulei de măsline
-praf de usturoi


Cum se face:

Se preîncălzește cuptorul la 200gC. Între timp se taie pâinea cubulețe cam de 10 mm mărime, se așează într-o tavă de cuptor.

Se presară peste ele ingredientele dorite iar uleiul se toarnă la final în palme și se masează cu iubire toată cantitatea de pâine
.
Se pune tava în cuptor pentru 10 minute și, dacă le vreți perfecte, le amestecați din 3 în 3 minute cu o paletă. Se lasă în cuptorul stins până se răcesc.

Eu la păstrez într-o cutie, tot în cuptor... pentru că acolo rezistă pâinea cel mai bine atunci când locuiești pe plajă. Voi însă păstrați-le acolo unde păstrați și pâinea proaspătă!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »