![]() Sarmale cu Menta
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Sarmale cu Menta - cum se prepară?
Comentarii
Sarmale cu Menta
Sa faci sarmale mi se parea tare complicat, mai ales ca Dna Oltea imi este vecina... si cand cineva stie sa faca ceva perfect - eu de ce sa ma mai complic? Dar uite ca mi-a venit randul la infasurat sarmale si n-a fost nici greu, nici complicat!
Ingrediente necesare ( 68 SARMALE ) 100 frunze de vita 5 linguri de ulei de masline 4 cepe medii 500 g orez alb cu bob rotund 500 ml apa plata o legatura patrunjel 2 linguri menta uscata sare dupa gust piper dupa gust
pentru fiert bulion de rosii cam 5 linguri, in functie de gust o greutate de pus peste sarmale sa nu se ridice in timpul fierberii (eu am folosit doua castronele din lut) apa cat sa le acopere doua linguri ulei de masline
Cum se face In primul rand frunzele de vita trebuie alese cu mare grija, sa fie fine si bine conservate! Le-am oparit inainte si le-am separat cu mare grija sa nu se rupa. Ceapa tocata marunt am calit-o in 3 linguri de ulei impreuna cu orezul si sarea pana cand mi s-a parut ca a devenit orezul usor translucid, apoi am adaugat apa (100 ml apa pt fiecare 100g orez) Am fiert la foc mic pana cand orezul a inceput sa se umfle si a inghitit toata apa. In acest moment am adaugat patrunjelul tocat marunt, menta uscata si l-am lasat la racorit. Intre timp m-am ocupat de frunzele de vita, le-am separat si asezat sa imi fie la indemana pentru infasurat. Cand a devenit compozitia ceva mai prietenoasa - deloc fierbinte adica, am infasurat sarmalele. Am ales o cratita cu fund gros, am asezat un strat de frunze si am asezat sarmalele peste care am pus doua greutati ca sa nu se ridice in timpul fierberii. Am adaugat bulionul si apa cat sa le acopere. Fierte la foc mic.
pontSunt mult mai bune a doua zi, reci. |