![]() Tocăniță cu ciuperci crude shiitake (cu mămăliguță)
Timp de preparare:
25 minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Tocăniță cu ciuperci crude shiitake (cu mămăliguță) - cum se prepară?
Comentarii
O mâncărică rapidă, care are gust bun şi seamănă cu tocănița clasică cu sos roşu! Iar ciupercile shiitake când sunt proaspăt culese au un gust divin şi merită să le încercaţi! Timp de preparare: 25 minute Ingrediente pentru 4 adulţi flămânzi tare: 500 g ciuperci shiitake proaspete 2 ardei capia roşii 3-4 linguri de ulei de măsline o mână de ceapă deshidratată 5-6 dinţi de usturoi sare turmeric piper cayenne o lingură de tărâțe phsyllium pătrunjel verde Cum se face: Ardeii se curăță de semințe şi se fac pastă în blender, împreună cu usturoiul, uleiul de măsline, sarea și condimentele. Ciupercile se spală rapid într-un jet de apa şi se toacă mărunt la cuţit. Se pune sosul peste ciuperci, apoi ceapa deshidratată şi se îngroaşă cu tărâţele de phsyllium, apoi se pune patrunjelul la final. Se serveşte lângă o felie de mămăligă rece (și atunci avem o reteta vegană) sau cu o felie de pâine cu maia. Ultima oară când am gătit această minune de tocaniță, am avut invitată la masă o graviduță care nu avea voie ciuperci crude așa că am pus porţia ei la fiert la foc mic pentru 25 de minute, la final am adăugat doi dinţi de usturoi proaspăt şi patrunjel, iar gustul a fost perfect! |