![]() Unt de țelină - cum se prepară?
Comentarii
Eram la piaţă şi peste tot erau tineri cu legături de câte 3-4 ţeline rotunde strigând care mai de care: 5 lei legătura! Păi dacă ţelina este din abundenţă iarna, hai să o şi consumăm, că ştie Doamne-Doamne de ce a lăsat-o să ne împiedicăm de ea în toate pieţele. Fără exagerare, ţelina este considerată superleguma. Şi, ceva ce probabil nu ştiţi, cele mai multe beneficii le avem dacă o mâncăm cu coajă cu tot. Dacă ştiţi de unde o luaţi şi aveţi încredere, aşa vă sfătuiesc să o mâncaţi. Enumăr fugitiv câteva din calităţile excepţionale ale ţelinei: Coaja ţelinei contine: substanţe antibiotice şi antifungice, dar şi vitamine cum ar fi C, B1, B2, B6 sau B9. Dacă v-am convins să daţi 5 lei pe 3-4 rădăcini de ţelină, atunci poate că veţi intră în joc şi veţi încerca ceva nou, simplu, delicios şi foarte benefic pentru organism. Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 1 kg rădăcină de ţelină o lingură de sare 3 linguri de tărâțe phsyllium 3 linguri de drojdie inactivă sucul de la o lămâie 5 cuburi de unt de cocos 50 ml de apă 6 picături de stevia opţional busuioc și negrilică pentru ornat Cum se face: Ţelina se curăță de coajă (dacă este din grădina proprie o lăsăm cu tot cu coajă), se taie cuburi şi se procesează în blender, împreună cu toate ingredientele, până devine o pastă cremoasă şi fină. Se ornează cu negrilică şi busuioc. Sănătate la 5 lei!
|