Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Unt de telina

Unt de țelină

Voturi (4):
Timp de preparare: 15 minute - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Unt de țelină - cum se prepară?
Comentarii

Eram la piaţă şi peste tot erau tineri cu legături de câte 3-4 ţeline rotunde strigând care mai de care: 5 lei legătura!
Nu ştiu să fie ceva mai ieftin prin piaţă şi mai rezistent. O găseşti toată iarna. Şi am învăţat că cel mai bine este să mănânci de sezon şi local. Adică acele fructe şi legume care cresc în mod natural în zona ta, respectându-le ciclul de apariţie.

Păi dacă ţelina este din abundenţă iarna, hai să o şi consumăm, că ştie Doamne-Doamne de ce a lăsat-o să ne împiedicăm de ea în toate pieţele. Fără exagerare, ţelina este considerată superleguma. Şi, ceva ce probabil nu ştiţi, cele mai multe beneficii le avem dacă o mâncăm cu coajă cu tot. Dacă ştiţi de unde o luaţi şi aveţi încredere, aşa vă sfătuiesc să o mâncaţi.

Enumăr fugitiv câteva din calităţile excepţionale ale ţelinei:

Coaja ţelinei contine: substanţe antibiotice şi antifungice, dar şi vitamine cum ar fi C, B1, B2, B6 sau B9.
Rădăcina propriu-zisă a plantei contine: calciu, potasiu, magneziu, fosfor şi fier.

Dacă v-am convins să daţi 5 lei pe 3-4 rădăcini de ţelină, atunci poate că veţi intră în joc şi veţi încerca ceva nou, simplu, delicios şi foarte benefic pentru organism.

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:

1 kg rădăcină de ţelină

o lingură de sare

3 linguri de tărâțe phsyllium

3 linguri de drojdie inactivă 

sucul de la o lămâie

5 cuburi de unt de cocos

50 ml de apă 

6 picături de stevia opţional

busuioc și negrilică pentru ornat

Cum se face:

Ţelina se curăță de coajă (dacă este din grădina proprie o lăsăm cu tot cu coajă), se taie cuburi şi se procesează în blender, împreună cu toate ingredientele, până devine o pastă cremoasă şi fină.

Se ornează cu negrilică şi busuioc.

Sănătate la 5 lei!

 

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »