Interesul lumii medicale pentru efectele pozitive ale consumului de roșii se datorează în special conținutului de licopen, un antioxidant care ajută organismul să combată acțiunea distructivă a radicalilor liberi, care atacă celulele sănătoase și produc în cele din urmă diverse forme de cancer. Roșiile mai sunt extrem de benefice în timpul verii, întrucât protejează pielea de agresiunile razelor ultraviolete.
O porție de roșie coaptă și proaspătă de aproximativ 150 de grame constituie o excelentă sursă de vitamină A, C, K, acid folic și potasiu. Aceste legume conțin în mod natural cantități reduse de sodiu, grăsimi saturate, colesterol sau calorii, de aceea sunt recomandate în cadrul unei diete sănătoase și al regimurilor de slăbit, contribuind la reglarea greutății corporale și reducerea nivelului lipidelor în sânge.
Roșiile mai furnizează și tiamină, niacina, vitamină B6, magneziu, fosfor și cupru, toate necesare unei stări perfecte de sănătate. Tot 150 de grame de roșii proaspete furnizează 2 grame de fibre, care reprezintă 7% din doză zilnică recomandată.
Beneficiile consumării roșiilor:
- Menținerea sănătății pielii
- Întărirea oaselor
- Reducerea riscului de cancer
- Reglarea nivelului glicemiei sânge
- Îmbunătățirea vederii
- Menținerea sănătății
- Prevenirea afecțiunilor renale biliare
- Reducerea intensității durerilor cronice
- Pierderea excesului de kilograme
Sursa ( sfatulmedicului.ro)