Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Ulei aromat
Ulei aromat
Ulei aromat
Ulei aromat

Ulei aromat

Voturi (1):
Timp de preparare: 15 minute - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Ulei aromat - cum se prepară?
Comentarii

Măslinele, poate cele mai des menționate delicatese din istorie, de la epopeele lui Homer pană la Biblie, sunt cu certitudine cel mai reprezentativ aliment mediteranean. Dar care soi din darul zeiței Athena – cum sunt numite măslinele în mitologia greacă – este cel mai gustos?
De câte ori călătoresc, indiferent că este vorba despre alt continent sau orașul vecin, îmi place să aduc acasă ceva ce nu se cultivă la mine acasă. De data această am adus măsline kalamata și ulei de măsline obținut prin presare la rece. O minune! Și uite ce am făcut cu ele! 

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente necesare: ( cantitățile sunt în funcție de preferințe, ce gust doriți să fie pregnant și de mărimea borcanului)

- ulei de măsline obținut prin presare la rece

- măsline kalamata sau alt soi

- usturoi

- rozmarin proaspăt

- ardei iute uscat

- roșii deshidratate

Cum se face:

Am pus pe fundul unui borcan de sticlă roșii deshidratate de la mine din grădină, o mână bună de usturoi curățat, două ramuri de rozmarin proaspăt, măslinele, apoi  deasupra ardeiul iute uscat. Am înecat totul în ulei de măsline și deja în trei zile uleiul devenise deosebit de aromat. Se folosește la salate și în mâncăruri gătite cum ar fi mâncarea de măsline cu praz! Sau pur și simplu pe pâinea prăjită!

Sa aveți poftă!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »