După un sfârșit de săptămâna petrecut la Sulina, venisem acasă cu un singur gând: ziua de luni să o petrec pe nisip, citind ceva dulceag, urmărindu-i pe băieți cum se bucură de libertate pe o plajă doar a lor...
Dar ploile mi-au stricat planurile, și este acea toamnă în care realizez că a trecut vara prea repede, că aveam atât de multe de făcut și nu mi-a ajuns timpul...ori poate că eu nu l-am ajuns pe el...
De la drum am venit încărcați cu binecuvântarea unui loc uitat de timp, unde la răsărit de soare vacile sălbăticite dorm pe plajă insensibile parcă la atâta frumusețe. Am venit cu pace în suflete, cu imaginea Deltei lăsată în liniște de turiștii gălăgioși și grăbiți. Dar am mai adus ceva, coarne și porumbe de pus la congelator pentru iarna care se apropie. Așa că am dat fuga la bucătărie și am preparat un nectar bun.
Timp de preparare: 20 minute
Ingrediente necesare:
- două căni fructe de porumbe foarte coapte
- 5 cm rădăcină ghimbir
- un litru apa plată
- două linguri miere
Cum se face:
Se pun în blender fructele de porumbe cu puțină apa și se lasă cam 15 minute la viteză foarte mică până când se desfac de pe sâmbure, fără teamă căci sâmburele este lemnos și nu se sparge. Între timp se stoarce rădăcina de ghimbir prin presare la rece.
Se strecoară pasta de porumbe în sită și pulpa se combină cu sucul de ghimbir și mierea, restul de apa și se omogenizează.
Ghimbirul poate fi procesat și în blender însă textura nu va mai fi atât de catifelată.
Ține la frigider și 3-4 zile