Socată șampanizată
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Socată șampanizată - cum se prepară?
Comentarii
Se pare că SOCATA este prima băutură răcoritoare acidulată din istoria românilor, dar cum nu am această dovadă, am să vă povestesc cum o putem prepara acasă în zilele noastre. Am reușit să o păstrez la rece, acidulată de 10 zile și sunt nerăbdătoare să văd până când va ține... Timp necesar: 24 ore Ingrediente necesare - 20 flori de soc Cum se face Am tot citit cum fac alții, cum făceau mamele și bunicile noastre, dar mie uite cum mi-a ieșit socata delicioasă! Am topit la rece zahărul în puțină apă împreună cu drojdia, am adăugat restul ingredientelor și am acoperit borcanul cu o pânză. Sucul de la o lămâie, celelalte două tăiate felii cu tot cu coajă. Am pus borcanul afară, dar nu în soare direct. Am amestecat de câte ori am trecut pe acolo... a doua zi pe înserat am strecurat conținutul și l-am îmbuteliat în sticle de plastic cu capac sigilabil automat. Am pus la păstrat sticlele în frigider și pe zi ce trece sunt tot mai șampanizate! Atenție însă când deschideți capacul că este ca la Formula 1 când se stropesc campionii cu șampanie!!!!!! IDEI UTILE |