Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Catraveți murați ca la mama
Catraveți murați ca la mama
Catraveți murați ca la mama

Castraveți murați ca la mama

Voturi (3):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Castraveți murați ca la mama - cum se prepară?
Comentarii

În fiecare an o rog pe mama să pună ea castraveții la murat pentru că mâinile ei dețin magia prin care castraveții rămân crocanți și cu saramura limpede pentru un an.

Este vorba despre o rețetă păstrată bine de 50 de ani - vă puteți imagina una ca asta? ca timp de o jumătate de secol să prepari anual aceeași rețetă fără să-i aduci modificări? Dacă respecți rețeta cu strictețe și păstrezi borcanele undeva la rece, succesul este garantat!

Și pentru că Mirela C. m-a rugat să-i împărtășesc rețeta, așa m-am gândit că ar fi o inspirație bună pe site... merită încercată chiar dacă pozele nu sunt chiar tentante...

Mai jos aveți filmul și rețeta:

Timp necesar: 3 zile și 3 nopți(ca nunta din povesti)

Ingrediente necesare:

- borcane de sticlă cu capac de metal

- castraveți cornișor

- hrean

- frunze de vișin

- mărar pentru murături

- usturoi

- tarhon verde sau uscat

- ardei iute


Pentru saramură:

- sare pentru murături

- apă curată de izvor

 

Cum se face:

PRIMA ZI:

- La un litru de apă se pune o lingură de sare. Se dă în clocot apa cu sarea. Se calculează cantitatea de saramură în așa fel încât să fie mai multă decât intră în borcane - o să vedeți de ce!

- Între timp se aranjează castraveții și restul ingredientelor în borcane de sticlă, iar saramura clocotită se toarnă peste ei.

- ATENȚIE borcanele să fie puse pe o tavă din metal să nu pocnească din cauza temperaturii ridicate!

- Se acoperă și se lasă așa pentru 24 h.

A DOUA ZI:

- Se scoate saramura din borcane și se pune iar la fiert pentru un clocot. Se răcește și se toarnă peste castraveți. Se lasă borcanele acoperite la odihnă pentru 24 h

A TREIA ZI:

- Se scoate iar saramura din borcane și se dă un clocot, se răcește și se pune pentru ultima oară peste castraveți!

- Se capsează borcanele și se așază frumos în cămară!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »