![]() Castraveți murați ca la mama
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Castraveți murați ca la mama - cum se prepară?
Comentarii
În fiecare an o rog pe mama să pună ea castraveții la murat pentru că mâinile ei dețin magia prin care castraveții rămân crocanți și cu saramura limpede pentru un an. Este vorba despre o rețetă păstrată bine de 50 de ani - vă puteți imagina una ca asta? ca timp de o jumătate de secol să prepari anual aceeași rețetă fără să-i aduci modificări? Dacă respecți rețeta cu strictețe și păstrezi borcanele undeva la rece, succesul este garantat! Și pentru că Mirela C. m-a rugat să-i împărtășesc rețeta, așa m-am gândit că ar fi o inspirație bună pe site... merită încercată chiar dacă pozele nu sunt chiar tentante... Mai jos aveți filmul și rețeta:Timp necesar: 3 zile și 3 nopți(ca nunta din povesti)Ingrediente necesare:- borcane de sticlă cu capac de metal - castraveți cornișor - hrean - frunze de vișin - mărar pentru murături - usturoi - tarhon verde sau uscat - ardei iute
- sare pentru murături - apă curată de izvor
Cum se face:PRIMA ZI: - La un litru de apă se pune o lingură de sare. Se dă în clocot apa cu sarea. Se calculează cantitatea de saramură în așa fel încât să fie mai multă decât intră în borcane - o să vedeți de ce! - Între timp se aranjează castraveții și restul ingredientelor în borcane de sticlă, iar saramura clocotită se toarnă peste ei. - ATENȚIE borcanele să fie puse pe o tavă din metal să nu pocnească din cauza temperaturii ridicate! - Se acoperă și se lasă așa pentru 24 h. A DOUA ZI: - Se scoate saramura din borcane și se pune iar la fiert pentru un clocot. Se răcește și se toarnă peste castraveți. Se lasă borcanele acoperite la odihnă pentru 24 h A TREIA ZI: - Se scoate iar saramura din borcane și se dă un clocot, se răcește și se pune pentru ultima oară peste castraveți! - Se capsează borcanele și se așază frumos în cămară! |