![]() Gogosarii doamnei Oltea
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Gogosarii doamnei Oltea - cum se prepară?
Comentarii
Gogosarii doamnei Oltea Îmi este atât de drag să vă scriu rețeta aceasta, mai ales că atât de mulți mi-ați scris după ce ați văzut filmarea! Unul din comentarii:""de ani de zile caut rețeta asta, am pus în fiecare an după rețete diverse, nu mi-a plăcut nimic. Renunțasem, luam din comerț... dar acum în sfârșit am rețeta! Să te duci la Doamna mama și să iei în brațe din partea mea. Plâng de bucurie, căci uneori nostalgia e cu feeling de bine"" Mai jos aveți filmul și rețeta:Timp necesar: 15 minute la coptor plus timpul de pregătirea ingredientelor Ingredie necesare gogoșari borcane cu capac, de 800 sau mai mari o tavă de cuptor o pereche de manusi fine, de grădinărit pentru fiecare gogoșar: o lingură ulei o lingură otet o linguriță sare o linguriță zahar
Cum se faceSe aleg gogoșarii foarte sșnștoși, se spală și se șterg. Se curăță de cotor și de sâmburi cu mare atenție, să rămână gaura cât mai mică. Eu am folosit un cuțit foarte mic, cu lama îngustă. Se preîncălzește cuptorul la 250gC.
Se pune hârtie de copt în tavă și se așeazâ gogoșarii aliniați frumos. Se umple fiecare gogoșar și se pun la cuptor pentru 15 minute. În acest timp gogoșarii devin puțin moi, creponați dar încă vârtoși. Se scot din cuptor și se pun cu mănușile în mână, așa foarte fierbinți. Se vor pune în borcan cu mâna, împinși cu o lingură de lemn până când borcanul este plin. Gogoșarii vor scoate un sirop care va acoperii totul. Borcanele astfel umplute se capsează și se pun în prosoape de bucătărie acoperite apoi de o patură pentru sterilizare. Cand s-au răcit natural se duc în cămară.
Acest preparat poate fi consumat simplu cu pâine, lângă o tocăniță de cartofi, mâncare de mazăre, etc... |