Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Gogosarii doamnei Oltea

Gogosarii doamnei Oltea

Voturi (2):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Gogosarii doamnei Oltea - cum se prepară?
Comentarii

Gogosarii doamnei Oltea

Îmi este atât de drag să vă scriu rețeta aceasta, mai ales că atât de mulți mi-ați scris după ce ați văzut filmarea! Unul din comentarii:""de ani de zile caut rețeta asta, am pus în fiecare an după rețete  diverse, nu mi-a plăcut nimic. Renunțasem, luam din comerț... dar acum în sfârșit am rețeta! Să te duci la Doamna mama și să iei în brațe din partea mea. Plâng de bucurie, căci uneori nostalgia e cu feeling de bine""

Mai jos aveți filmul și rețeta:

Timp necesar: 15 minute la coptor plus timpul de pregătirea ingredientelor

Ingredie necesare

gogoșari 

borcane cu capac, de 800 sau mai mari

o tavă de cuptor

o pereche de manusi fine, de grădinărit

pentru fiecare gogoșar: o lingură ulei

                                        o lingură otet

                                        o linguriță sare

                                        o linguriță zahar

 

Cum se face

Se aleg gogoșarii foarte sșnștoși, se spală și se șterg. Se curăță de cotor și de sâmburi cu mare atenție, să rămână gaura cât mai mică. Eu am folosit un cuțit foarte mic, cu lama îngustă.

Se preîncălzește cuptorul la 250gC.

 

Se pune hârtie de copt în tavă și se așeazâ gogoșarii aliniați frumos. Se umple fiecare gogoșar și se pun la cuptor pentru 15 minute.

În acest timp gogoșarii devin puțin moi, creponați dar încă vârtoși. Se scot din cuptor și se pun cu mănușile în mână, așa foarte fierbinți. Se vor pune în borcan cu mâna, împinși cu o lingură de lemn până când borcanul este plin. Gogoșarii vor scoate un sirop care va acoperii totul.  

Borcanele astfel umplute se capsează și se pun în prosoape de bucătărie acoperite apoi de o patură pentru sterilizare. Cand s-au răcit natural se duc în cămară.

 

Acest preparat poate fi consumat simplu cu pâine, lângă o tocăniță de cartofi, mâncare de mazăre, etc...

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »