![]() Lapte cu... MORCOV
Timp de preparare:
15 minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Lapte cu... MORCOV - cum se prepară?
Comentarii
Un lapte altfel, dar pe care l-a băut David fără să răsufle când a dus sticluța la gură! Timp de preparare: 15 minute Ingrediente necesare 100 g semințe de dovleac 1 cm rădăcină de ghimbir un fir de sare 2 morcovi scorțișoară 6-7 curmale sau după gust (eu am pus 200 g) apă curată Cum se face Se pun semințele la hidratat pentru cel puțin 3 ore în apă curată de izvor, se spală bine și se pun în blender cu restul ingredientelor și apă cât să le acopere. Se procesează la viteză maximă, se lungește cu apă și se stoarce în sac special pentru lapte vegetal sau folosind o sită fină. (vezi film Lapte din mac cu flori de lavandă minutul 1,46 ). SECRET Când curăț dovleacul plăcintar spăl bine semințele și le usuc în deshidrator, e drept. Dar voi puteți să le uscați pe hârtie într-o cameră uscată. Apoi puse la păstrat în dulap se pot folosi pentru lapte, așa cum sunt, cu tot cu coji, pentru că la final când se strecoară laptele cojile răman în sită! Dacă doriți ca pulpa rezultată în urma stoarcerii laptelui să o folosiți la prepararea unor pâinici raw, atunci e recomandat să faceți laptele cu semințe decorticate. |