Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Lapte cu... MORCOV

Lapte cu... MORCOV

Voturi (1):
Timp de preparare: 15 minute - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Lapte cu... MORCOV - cum se prepară?
Comentarii

 Un lapte altfel, dar pe care l-a băut David fără să răsufle când a dus sticluța la gură!

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente necesare

100 g semințe de dovleac

1 cm rădăcină de ghimbir

un fir de sare

2 morcovi

scorțișoară

6-7 curmale sau după gust (eu am pus 200 g)

apă curată

Cum se face

Se pun semințele la hidratat pentru cel puțin 3 ore în apă curată de izvor, se spală bine și se pun în blender cu restul ingredientelor și apă cât să le acopere. Se procesează la viteză maximă, se lungește cu apă și se stoarce în sac special pentru lapte vegetal sau folosind o sită fină. (vezi film Lapte din mac cu flori de lavandă minutul 1,46 ).
 Adăugati apă în funcție de cât de cremos sau de subțire vă place. Ține la frigider 4 zile

SECRET

Când curăț dovleacul plăcintar spăl bine semințele și le usuc în deshidrator, e drept. Dar voi puteți să le uscați pe hârtie într-o cameră uscată. Apoi puse la păstrat în dulap se pot folosi pentru lapte, așa cum sunt, cu tot cu coji, pentru că la final când se strecoară laptele cojile răman în sită!

Dacă doriți ca pulpa rezultată în urma stoarcerii laptelui să o folosiți la prepararea unor pâinici raw, atunci e recomandat să faceți laptele cu semințe decorticate.

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »