Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Lapte din mac cu flori de lavanda
Lapte din mac cu flori de lavanda
Lapte din mac cu flori de lavanda

Lapte din mac cu flori de lavandă (video)

Voturi (5):
Timp de preparare: 1-5 minute - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Lapte din mac cu flori de lavandă (video) - cum se prepară?
Comentarii

Probabil că și tu ai auzit încă de la buncii tăi (și ei de la bunicii lor) că o cană de lapte (de la vaca din curtea lor) băută seara te ajută să dormi bine. Este foarte adevărat lucrul acesta, dar să-ți explic de ce: laptele de vacă este total incompatibil cu organismul uman. Și în momentul în care îl bei, organismul depune atâta energie ca să facă ceva cu el (pentru că nu știe ce să facă, nu are ce-i trebuie ca să-l digere și să-l folosească) încât te apucă o somnolență copleșitoare. Și de aici până la a-i atribui laptelui puteri în a induce somnul, nu a mai fost decât un pas.

Și uite așa, fără să știm cât rău ne face și de unde vine „somnul” dupa o cană de lapte, s-a perpetuat de generații mitul că dacă vrei să dormi bine seara, atunci trebuie  să bei o cană de lapte. Te apucă somnul, e adevărat, dar din cauză că organismul e epuizat în încercarea lui de a face ceva cu acel lapte bun pentru vițeluși nu pentru oameni.

Iată de ce va propun astăzi un „lapte” cu adevărate proprietăți calmante și relaxante, numai bun de băut seara înainte de culcare. Este un lapte cu mac și lavandă. Mai întâi, două vorbe despre mac și lavandă, și ce legătură au ele cu somnul.

Macul - cultivat în antichitate în China, India și Sudul Europei, este menționat în scrierile lui Homer, Hipocrate și Pliniu cel Bătrân. Conține codeină, papaverină și alcaloizi de tip morfinian cu efect analgezic și calmant. Este foarte eficient în tratarea insomniei, a stărilor depresive și a melancoliei.

Levănțica - de origine mediteraneană, crește spontan pe crestele însorite ale munților Alpi din sudul Franței. Tratează tusea convulsivă, febra, nevrozele, iritabilitatea. Calmează după surmenaj, reconfortează organismul.Timp de preparare: 5 minute

Ingrediente:

4 linguri mac

flori lavandă

2 linguri miere

pudră vanilie după gust

1 l apă

Cum se face:

Macul și florile de lavandă se pun în blender cu apă cât să acopere cuțitul blenderului. Se procesează la viteză maximă cât să spargem bobul de mac.

Completăm cu restul de apă, strecurăm în sacul special pentru "stors" laptele (sau intr-o sita foarte deasă, eventual și cu tifon îndoit în 2-3), îndulcim dupa gust și gata!

Acesta este adevăratul lapte care induce natural relaxarea și somnul!

Fără a epuiza organismul, fără a introduce în el substanțe străine cu care acesta nu știe ce să facă!

Somn linistit!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »