![]() Lapte de migdale
Timp de preparare:
10 minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Lapte de migdale - cum se prepară?
Comentarii
Știi senzația aia de recunoștință care îți invadează fiecare celulă din corp când deschizi ochii în zori de zi și vezi pe geam că afară viscolește, sau plouă rece și mocănește, iar tu stai la căldurică în casă alături de cei dragi ție, încă ținuți strânși în brațe de somnul dulce de dimineață? Te scoli tiptil și te strecori până în bucătărie pentru a pregăti un lapte cald și parfumat care să-i tragă de nas și să-i îndemne să se trezească. Și dacă și tu crezi că ceea ce le pui în față celor dragi ție înseamnă sănătate sau boală, atunci cu siguranță te vei îndrăgosti de acest lapte numai bun pentru diminețile reci de iarnă. Ai în el și proteine, și grăsimi și susținerea imunității, este și sățios, și curativ... este delicios și pentru copii (pe probate). Mai jos aveți filmul și rețeta: Timp de preparare: 10 minute 300 g migdale hidratate peste noapte (sau cel puțin 3 h) 4 linguri semințe chia 10 curmale mici 1/4 linguriță turmeric o linguriță scorțișoară un fir de sare 1500 ml apă Cum se face: Pentru lapte simplu: se procesează în blender migdalele (hidratate și spălate) cu puțină apa cât să acopere cuțitul robotului. După ce devine o pastă fină și cremoasă, completam cu restul de apa. Se stoarce compoziția în sac special (sau într-o sită foarte deasă). Pentru un lapte mai consistent: se pun în blender chia, curmalele, turmericul, scorțișoara, sarea și se completează cu laptele simplu din migdale cât să acopere cuțitul blenderului. Se procesează până când totul devine o pastă fină și practic semințele de chia sunt sparte. Completăm cu restul de lapte și procesăm până la omogenizare. Și un secret: pulpa rezultată din stoarcerea laptelui o păstrăm pentru înghețată din migdale (în curand pe site) Inspirație! |