Rafinat, neasteptat, cu proprietati infinite pentru sanatatea noastra, nu mai are nevoie de nicio prezentare!
Timp de preparare: 5 minute plus timpul de hidratare
Ingrediente folosite:
- o pungă de 250 g fistic crud, în coajă
- un baton vanilie
- un fir de sare neiodată
- opțional: 2 linguri semințe chia
- 7 curmale sau 2 linguri miere
- apă
Cum se face:
Se curăță fisticul de coajă și se hidratează cel puțin 3 ore în apă cu un fir de sare neiodată. Se spală apoi până când rămâne apa curată. Se pune în blender cu apă ( cât să acopere cuțitul) și cu un baton de vanilie.
Se transformă în pastă fină apoi se lungește cu apă până la 2 litri. Se strecoară în pungă specială sau în sită fină.
Dacă preferați varianta cu curmale și chia,se procedează astfel: se pun curmalele și semințele de chia în blender împreuna cu puțin lapte cât să acopere cuțitul, ca să se transforme ușor și repede în pastă fină. Se lungește apoi cu restul de lapte și se amestecă pentru omogenizare.
Delicios!
Secret: pulpa rezultată se pune la uscat în deshidrator și se folosește apoi la biscuiți și bomboane sau se presară peste salate, înghețate, etc.