![]() Chec cu BUSUIOC
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Chec cu BUSUIOC - cum se prepară?
Comentarii
Dacă tot ne-am îndrăgostit de checul cu dovlecei, astăzi am gătit o variantă nouă dar cu BUSUIOC! Da, nu știu de unde și nici cum mi-am amintit că am auzit cândva de un pandișpan cu busuioc și mi-a rămas gândul la el, pentru că are proprietăți miraculoase și merită toată atenția noastră. Și pentru că l-am făcut într-un moment de mare bucurie, a ieșit delicios! Timp necesar: 50 minute Ingrediente necesare: Partea A: - 500 g dovlecel - 4 ouă (VARIANTA VEGANĂ: 2 mere pasate) - o lingură unt de arahide sau pastă de nuci românești / caju (cu ajutorul râșniței de cafea) - o legătură de busuioc proaspăt - tocat / uscat
- 100 - 140 g zahăr de cocos bio - 100 g migdale bio râșnite în blender - o liguriță praf de copt - un fir de sare - un baton de vanilie râșnit sau 1/2 linguriță pulbere
Cum se face:
Avem nevoie de două boluri. Se pune hârtie de copt într-o formă pentru chec. De data aceasta am pus dovlecelul tăiat bucăți în blender și l-am transformat în fărâmițele, apoi l-am strecurat în sac de stors laptele vegetal. Se poate folosi și o sită fină în care să-l presăm cu lingura până când toată "apa" se scurge din el. Se amestecă toate ingredientele de la "Partea A" într-un bol cu ajutorul unui tel sau a mixerului, și toate ingredientele de la "Partea B" în alt bol. Tot ce este în bolul A se încorporează în bolul B cu blândețe, se toarnă în formă și se coace pentru 40 de minute.
|